žalostna zgodba

VIDEO: Solze na 28-urnem dobrodelnem maratonu

N.N.
22. 12. 2022, 20.28
Posodobljeno: 22. 12. 2022, 20.32
Deli članek:

28-urni dobrodelni maraton Radia 1 in dm se odvija s polno paro, na Mestnem trgu smo priča pravi božični pravljici.

Radio 1
Denis Avdić

Voditelji Denis Avdić, Jana Morelj in Miha Deželak že od 5. ure zjutraj v živo oddajajo program, ves čas pa jih spremlja množica obiskovalcev, ki si želijo v živo videti priljubljene radijce in njihove goste.

Radio 1
Jana Morelj

Kot je Denis Avdić večkrat poudaril, je dobrodelni maraton pravi čustveni vrtiljak, saj žonglirajo med smehom, ko jih obiščejo gosti in med solzami, ko v živo kličejo družine v stiski in poslušajo njihove tragične zgodbe.

Ena izmed takih je bila zgodba babice Anice Muhič in Novega mesta, ki je ostala brez hčerke, njeni trije vnuki pa brez mamice. 11-letna Zoja, 9-letna Živa in 6-letni Gal so pred enim mesecem doživeli največji šok v svojem življenju. Gal je tisto noč tekel k mamici, da mu prebere pravljico, a ni mogel odpreti vrat. S sestrama so jih skupaj odprli in videli, kako partner davi mamico.

Radio 1
Miha Deželak

Mamica Sandra je pristala v bolnišnici, saj je utrpela hude poškodbe, kot pravi Sandrina mama Anica, je bila glava mrtva, telo pa je priklopljeno živelo. In ravno to nedeljo, 18. decembra je Sandra za posledicami poškodb umrla. Pogreb bo to soboto, otroci pa zdaj živijo z babico Anico in dedkom Ivanom, ki se trudita ostati močna zaradi otrok.

Denis, Jana in Miha so jim obljubili, da jim bodo z zbranimi sredstvi pomagali po njihovih najboljših močeh. Takih žalostnih zgodb je še veliko in najmanj kar lahko naredimo je, da pošljemo sms POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.