Zabava

Slavna Oprah Winfrey bo prejela posebno nagrado

U.K.
24. 12. 2017, 17.17
Posodobljeno: 24. 12. 2017, 17.20
Deli članek:

Muzej moderne umetnosti (MoMA) v New Yorku bo odlikoval ameriško televizijsko voditeljico Oprah Winfrey.

Arhiv
TV-voditeljica je izjemno priljubljena po praktično vseh ZDA.

Prihodnje leto ji bodo podelili priznanje, poimenovano po Davidu Rockefellerju. Namenjajo ga osebnostim iz gospodarstva, ki so utelešale »vizionarsko velikodušnost« ter zavezanost kulturi in civilni družbi. Oprah Winfrey je četrt stoletja vodila pogovorno TV-oddajo in nato vzpostavila svoj lasten televizijski kanal. Njena oddaja Oprah Winfrey Show je bila ena najbolj gledanih v ameriški zgodovini. Nagrado, poimenovano po letos preminulem ameriškem bankirju Rockefellerju, ji bodo podelili 6. marca. Med preteklimi dobitniki te letne nagrade sta tudi nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg in investicijski milijarder Stephen Schwarzman.

Nagrado namenjajo osebnostim iz gospodarstva, ki so utelešale »vizionarsko velikodušnost« ter zavezanost kulturi in civilni družbi.

Predsedniška kandidatka

Oprah je pred časom navdušila svoje oboževalce, ko je nekako nakazala, da bi lahko kandidirala za predsednico ZDA. Televizijska zvezda je dejala, da bi v obdobju, ko je predsednik postal Donald Trump, to lahko uspelo tudi njej. V intervjuju za ameriški medij Bloomberg je Winfreyjeva dejala, da je vedno mislila, da je premalo izkušena in nekvalificirana za položaj predsednice ZDA. A tega več ne misli, odkar je zvezda resničnostnega šova Donald Trump na predsedniških volitvah premagal profesionalno političarko Hillary Clinton. »Mislila sem, ojoj, nimam dovolj izkušenj. Ne vem dovolj. Zdaj pa mislim … o, o!« je takrat povedala Oprah.