Prestrašena

FOTO: Mislila je, da bo umrla na ulici

N.S.
30. 11. 2017, 20.15
Deli članek:

Slovenska modna oblikovalka Mirjam Bernard si svojega prvega potovanja v britansko prestolnico ne bo zapomnila le po lepih trenutkih, ampak tudi po preplahu pred terorističnim napadom in paniki na ulici.

Osebni arhiv
Britanska prestolnica jo je očarala.

Sveže zaljubljena oblikovalka Mirjam Bernad je z novim fantom Boštjanom Čečeličem pred dnevi odpotovala na prvo skupno potovanje. Parček si je za destinacijo izbral London, in to ravno v času, ko je tam potekala nakupovalna mrzlica »black friday« ali črni petek. Ogledala sta si večino znamenitosti britanske prestolnice, seveda pa ni šlo brez nakupovanja na sloviti ulici Oxford. Tam pa sta doživela šok!

Osebni arhiv
Doživela je tudi nočno moro sredi ulice Oxford.

»Ravno ko sva prispela tja, so naju najprej evakuirali s podzemne zaradi domnevnega napada. Policija, specialci in helikopter so bili v sekundi na mestu, med ljudmi pa so zavladali panika, prerivanje in groza. Zame je bil največji šok, ko so mimo mene peljali starejšega moškega, ki je bil po obrazu ves krvav, saj je očitno zaradi prerivanja padel. London se je za dve uri ustavil, trgovine so se zaprle in ljudi niso spuščali ven, z glavne ulice smo morali vsi oditi, zavladal je prometni kaos. Vse skupaj je bilo zelo stresno in grozno, zagotovo izkušnja, ki je ne bom pozabila,« je povedala Mirjam, ki se je že vrnila v Slovenijo, in priznala, da se bo kljub paničnemu dogodku še vrnila v London, saj jo je veliko mesto popolnoma prevzelo.

Osebni arhiv
Mirjam Bernard se je s fantom Boštjanom prvič mudila v Londonu.

Osebni arhiv
V muzeju voščenih lutk je morala narediti selfi s Kim.