Zaročeni princ

Ostri Harry: Trumpa nočem na poroko!

M.K.
29. 11. 2017, 20.15
Deli članek:

V ponedeljek je javnost izvedela, da je britanski princ Harry svojo srčno izbranko, ameriško igralko Meghan Markle, zaprosil za roko. Poročila se bosta spomladi prihodnje leto, na poroko pa ne bo povabljen ameriški predsednik Donald Trump.

Reuters
Pričakovati je, da se bosta Harry in Meghan poročila marca. Meghan je bila sicer že dve leti poročena s filmskim producentom Trevorjem Engelsonom.

Triintridesetletni princ Harry in 36-letna ameriška igralka Meghan Markle sta par od leta 2016, zaročila pa sta se ta mesec.

»Njegova kraljeva visokost, valižanski princ, z veseljem sporoča zaroko princa Harryja in Meghan Markle. Poroka bo spomladi 2018,« so v ponedeljek sporočili iz rezidence očeta bodočega ženina.

Podrobnosti zaroke še niso znane

»Trump predstavlja veliko grožnjo za človekove pravice,« je dejal Harry.

Harry in Meghan sta se že pokazala fotografom. Kot je dejal Harry ob tem, je bila zaroka romantična, vendar za zdaj nista želela razkriti podrobnosti. Pričakovati je, da se bosta poročila marca, saj nikoli do zdaj na kraljevem dvoru od zaroke do poroke ni minilo več kot pet mesecev. Poroka pa verjetno ne bo potekala aprila, ko princ William in Kate pričakujeta tretjega otroka.

Trump ni med povabljenci

Ker je Harryjeva izvoljenka Američanka, bi ameriški predsednik Donald Trump lahko pričakoval vabilo na poroko. Toda kot kaže, bo ostal brez njega. V zasebnih krogih je Harry že večkrat kritiziral Trumpovo početje in dejal, da ni njegov podpornik. »Trump predstavlja veliko grožnjo za človekove pravice,« je v zaprtem krogu po pričevanju anonimnega vira o njem povedal Harry.

Reuters
Donald Trump je izjemno nepriljubljen tudi v ZDA, kjer uživa najmanjšo priljubljenost med predsedniki v zgodovini merjenj.

Na otoku osovraženi Trump

Tudi če bi bil Trump povabljen na poroko, bi gotovo prišlo do velikih protestov na otoku. Britanska premierka Theresa May je letos že želela, da Trump pride na službeni obisk. Raziskave javnega mnenja so takrat pokazale, da bi kar dva milijona Britancev želelo priti na protest proti njemu. Tveganje, da bi se to lahko zgodilo na poroki, bo sveža zaročenca najbrž še dodatno prepričalo, da ga ne bosta želela videti na svečanem dogodku. Pričakovati pa je, da bosta na poroko povabljena Barack in Michelle Obama. S Harryjem in njegovim starejšim bratom Williamom, ki bo verjetno postal bodoči kralj, imata zakonca Obama namreč odlične odnose.