Voranc Boh

V igro se je zaljubil že pri štirih letih

Teja Pelko
13. 10. 2017, 07.30
Deli članek:

Igralec, ki ga je širša javnost spoznala v filmu Razredni sovražnik, zdaj pa ga lahko spremlja v seriji Reka ljubezni in muzikalu Rent v MGL, je igro vzljubil že kot zelo majhen fant.

POP TV
Igralec že od osnovnošolskih let igra v improvizacijskih, lutkovnih in dramskih gledaliških skupinah.

Začel je z lutkami, s katerimi se je ukvarjal tudi njegov oče, sicer nefrolog in član skupine Nula Kelvina, Marko Boh.

»Pravzaprav sem že zelo zgodaj vedel, kaj si želim postati. Moj oče se je ukvarjal z lutkami ter se spogledoval z igralstvom in odrom na splošno. Enako moja mama. Oba imata rada umetnost in kulturo. Jaz sem začel pri štirih letih z lutkami, tako bolj otroško, počasi sem nato šel naprej. Je pa zelo zanimiv preklop, ko nekaj, kar rad delaš – tvoj hobi –, postane tvoja služba. To je preklop, ki ga sploh nisem pričakoval, vendar ga moraš narediti, ker utegne biti zelo neprijetno, ko nekaj, kar imaš rad, naenkrat moraš delati,« je dejal Voranc Boh, ki je imel po srednji šoli tudi načrt B. Poleg na AGRFT se je namreč vpisal tudi na fakulteto za socialno delo in še na matematiko. »Tudi zdaj – ker vsakemu človeku občasno preseda to, kar dela – si kdaj rečem: 'Pismo, kako bi bilo fino, če bi bil fizik,'« je v smehu dejal Voranc. Starši pa niso bili enakega mnenja. »Ko sem jim povedal, na katere fakultete sem se prijavil, so mi rekli: 'Voranc, ne govori neumnosti, pojdi na akademijo,'« nam je razkril igralec, ki se zelo dobro znajde tudi v glasbenih vodah.

Aljoša Rebolj / MGL
Voranc kot Angel (v rdečem) v muzikalu Rent

Voranc bi si zelo želel delati tudi pri filmu. Ponudb za to ima veliko, a jih trenutno zaradi pomanjkanja časa ne želi sprejeti. »Kar več stvarem sem rekel ne, ker vem, da bi v nasprotnem primeru pregorel. Vsi bi trpeli – tako oni kot jaz,« je realističen igralec.

Glasbeno se je začel udejstvovati v srednji šoli v bendu L.S.D. (Lepi slovenski dečki), lani pa se je na festivalu Poprock predstavil s skladbo Jutro v Tivoliju. Trenutno je vpet v nov bend, več nam ni hotel razkriti, saj želi več informacij o njem podati skupaj s preostalimi člani skupine. Za to, da je v kondiciji, pa Voranc skrbi s športom. Poleti zelo rad plava, pozimi smuča. Trenutno se s prijatelji dogovarjajo za najem dvorane za igranje košarke. »V tem res uživam. To je prav carsko,« je dejal Voranc. Prav nič »carska« pa se mu ne zdi nenačelnost. »Če nekaj rečeš, se tega tudi drži,« je namreč poudaril Voranc.