PRekletstvo

Britanski dvor je ves zavit v omamo droge

S.N.Č.
23. 9. 2017, 07.00
Deli članek:

Princ William je v javnem pogovoru z zasvojenimi z drogo pred nekaj dnevi dobro dregnil v prekletstvo, ki je zaznamovalo tudi njegovo družino. Pa osvežimo spomin na zadrogirance iz njegovih vrst.

Profimedia
Princ Harry je mladost preživljal razuzdano, a je svoji družini in ljudstvu obljubil, da se take zabave ne bodo ponovile.

 V občasni ali pa redni omami droge niso le njegovi ožji sorodniki, temveč tudi člani razširjene družine. Da o živalih niti ne govorimo …

Uživanje substanc je seveda tem bolj odmevno, čim višje na aristokratski lestvici je tisti, ki droge zlorablja.

Profimedia
Princ Harry

 SKESANI HARRY

Ko se je v najbolj divjih najstniških letih princ Harry sproščal tudi s prepovedanimi substancami – alkoholom, marihuano in halucinogenimi gobicami, so njegovo veseljačenje ovekovečili tudi fotografi. Razburjenje v Veliki Britaniji ni izbruhnilo le na dvoru, temveč tudi med ljudmi – češ, kraljeva družina naj bo bila ljudstvu zgled, ne pa leglo razvrata.

Ko je na dan pricurljala še informacija, da Harryjev prijatelj Guy Perry na veliko dostavlja drogo v Klub H in da je to le šifra za kraljevo palačo Highgrove, je moral ukrepati oče, princ Charles. Harryja je poslal na nekaj pogovorov na kliniko za odvajanje in zahteval, da se ljudstvu javno opraviči. »Počutim se grozno, izdal sem samega sebe. Zaradi zabave sem precej nizko padel v svojih lastnih očeh in očeh naroda ... To se nikoli več ne sme ponoviti,« je zapisal Harry.

VSI VPLETENI

Pred meseci je veliko prahu dvignila tudi smrt ljubljenke kraljeve družine in krščenke princa Charlesa Tare Palmer-Tomkinson, ki je bila s kokainom zasvojena do te mere, da ji je razžrl celo nosne prekate in tudi sicer uničil njeno zdravje.

Ožja člana kraljeve družine, lorda Frederick Windsor in Nicholas Windsor, sta bila oba že zasačena s prepovedanimi substancami, ugled neoporečnosti pa dvoru krnijo tudi priženjeni člani.

Emma Parker Bowles, nečakinja Charlesove žene Camille, je v alkohol in kokain tako globoko zabredla, da je za dolge mesece pristala na slavni kliniki za zasvojence Meadows. Znani ljubitelj kokaina je tudi stric vojvodinje Cambriške Gary Godsmith, ki so ga na njegovo smolo med snifanjem zasačili tudi fotografi.

In do kamor seže oko v kraljevskih krogih – se najde kaj. Celo svak Katine sestre Pippe, zvezdnik resničnostnih šovov Spencer Matthews, je priznal, da je veliko svojega časa preživel na klinikah za odvajanje od trdih drog.

Da pa je mera polna, so prepovedane substance našli celo v krmi dirkalnega konja kraljice Elizabete, plemenskega tekača Estimata, ki je pred leti zmago v Royal Ascottu pritekel z velikansko količino morfija v krvi.