REŠITVE

Do občutnih prihrankov!

Sašo Avramovič
23. 9. 2017, 07.00
Deli članek:

Usposobljeni RWE-jev svetovalec v našem domu pregleda različne elektronske in druge naprave, pripravi pregledno poročilo o stanju ter nam predlaga ugodne, preverjene in učinkovite rešitve za prihranek električne energije.

Arhiv Svet24
Televizor v stanju pripravljenosti porabi tudi do 40 odstotkov svoje celotne porabe električne energije.

Ste vedeli, da lahko vaš hladilnik zaradi zaprašenih hladilnih reber porabi tudi do 30 odstotkov več električne energije? Da lahko televizor, ki ga na dan uporabljate tri ure, preostalih 21 ur pa je v stanju pripravljenosti, v tem stanju porabi tudi do 40 odstotkov svoje celotne porabe električne energije? Da je mogoče z uporabo varčnih pip z regulatorjem pretoka zmanjšati porabo vode do 60 odstotkov v primerjavi s standardnimi pipami? Da lahko straniščni kotliček, ki pušča, vsak dan poveča porabo vode za kar 200 litrov, kar sicer zadostuje za 50 izpiranj?

Profimedia
Hladilnik lahko zaradi zaprašenih hladilnih reber porabi tudi do 30 odstotkov več električne energije.

Razsvetljava ni edino področje …

Pri RWE že od samega začetka njihovega delovanja na slovenskem trgu odjemalcem ponujajo možnost, da zmanjšajo porabo električne energije z najsodobnejšimi žarnicami LED, ki porabijo tudi do 90 odstotkov manj električne energije v primerjavi s klasičnimi žarnicami. Seveda pa razsvetljava ni edino področje, kjer v marsikaterem gospodinjstvu še vedno mečemo denar skozi okno. Prej omenjeni primeri kažejo, da so priložnosti za prihranke tudi na mestih, na katera morda niti ne pomislimo. Seveda se lahko v času interneta vsak oboroži s kopico informacij, kako zmanjšati porabo električne energije in drugih energentov ter vode, toda kot marsikje drugje je še vedno najboljši (zagotovo pa tudi najudobnejši) nasvet izkušenega strokovnjaka, ki zna hitro in učinkovito najti »požeruhe« ter ustrezno ukrepati.

Obisk usposobljenega svetovalca

Da bi gospodinjstvom omogočili še večje prihranke, so v RWE skupaj s krovno družbo, skupino innogy, razvili edinstveno storitev energetskega pregleda. Ne gre za pregled, ki ga zaradi pridobitve energetske izkaznice stavbe od njih zahteva država, temveč za obisk usposobljenega RWE-jevega svetovalca, ki v našem domu pregleda različne elektronske in druge naprave, pripravi pregledno poročilo o stanju ter nam predlaga ugodne, preverjene in učinkovite rešitve za prihranke. Njihovi strokovnjaki so doslej opravili že več kot 3600 tovrstnih pregledov po vsej Sloveniji. Trajanje pregleda je seveda odvisno od števila in raznolikosti naprav v gospodinjstvu, običajno pa vzame približno eno uro.

Najboljše za konec …

Svetovalci skoraj ob vsakem obisku najdejo priložnosti za varčevanje, ki so jih stranke popolnoma spregledale oziroma nanje sploh niso pomislile, pa naj gre za že omenjene klasične pipe in prhe, ki zapravljajo dragoceno pitno vodo (pri ogrevani vodi pa tudi energijo), ali za množico elektronskih naprav, ki v stanju mirovanja tiho in neopazno zvišujejo račun za električno energijo, čeprav bi jih bilo mogoče z uporabo stikalnih vtičnic zelo preprosto – na primer kar prek pametnega telefona ali daljinskega upravljalnika – popolnoma izklopiti. In najboljše za konec: RWE-jev energetski pregled si lahko zagotovimo popolnoma brezplačno, z izpolnitvijo kupona, ki ga najdemo v vseh trgovinah Big Bang, ali z izpolnitvijo obrazca na spletni strani www.najcenejsaelektrika.si. Po prejemu prijave bodo stopili v stik z nami in se dogovorili za najprimernejši termin obiska.