Princesa Diana

Zaradi zadnjega pogovora z materjo je Williamu in Harryju zelo hudo

K.M.
23. 7. 2017, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V letu, v katerem obeležujemo dvajseto obletnico smrti princese Diane, njena sinova razkrivata vse več družinskih skrivnosti.

Profimedia
Princa Harry in William ne bosta nikoli pozabila svoje mame Diane.

31. avgusta bo minilo natanko 20 let od tragične smrti kraljice ljudskih src, princese Diane. Šele v letošnjem letu pa sta njena sinova, princa William in Harry, pričela govoriti o dogodkih izpred dveh desetletij in o vplivu materine smrti na njuni življenji. 

Jutri bo prvič uradno predvajan tudi novi dokumentarni film Diana, najina mater, njeno življenje in zapuščina o življenju in vplivu princese Diane, v katerem pa imata glavni vlogi ravno William in Harry. Na svojo mater se bosta spominjala s pregledom fotografij in videoposnetkov ter tako javnosti predstavila še njeno drugačno, morda nepoznano plat. 

''Ni veliko dni, ko ne bi mislil na njo. 20. obletnica je primeren trenutek, da se spomnimo na vse dobre stvari povezane z njo in upamo, da bomo poskrbeli, da ljudem predstavimo njeno drugo plat,'' je ob tem povedal William. 

Vsi spomini v dokumentarnem filmu pa ne bodo le dobri in pozitivni. Z grenkobo se princa namreč spominjata zadnjega pogovora, zadnjega telefonskega klica, ki sta ga s svojo materjo opravila le nekaj ur pred njeno smrtjo. Le-tega sta namreč na hitro prekinila, saj sta se v tistem trenutku želela igrati z bratranci in sestričnami. ''S tem se bom moral ukvarjati do konca svojega življenja,'' se z žalostjo spominja Harry.