Kultno

Tarantino pripravlja film o umorih Mansonove družine

M.K.
13. 7. 2017, 10.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Priljubljeni filmski režiser Quentin Tarantino načrtuje snemanje filma, ki bo zasnovan na zloglasnih umorih družine Charlesa Mansona.

Profimedia
Quentin Tarantino zbira igralsko zasedbo za svoj naslednji filmski projekt.

Ameriški režiser je o projektu že govoril z več igralci tako iz imenovanega seznama A, poroča Hollywood Reporter, film pa naj bi posnel po lastnem, scenariju. Kot poročajo mediji, bi bila lahko del igralske zasedbe novega filma tudi Brad Pitt in Jennifer Lawrence. Pitt je s Tarantinom že sodeloval v filmu Neslavne barabe (Inglourious Basterds), iz leta 2009.

Profimedia
Jennifer Lawrence so minuli mesec paparaci prestregli, ko sta se v Los Angelesu s Tarantinom dobila na kosilu.

V projektu naj bi sodelovala tudi legendarna filmska producenta Harvey in Bob Weinstein, ki sta s Taratinom sodelovala pri vseh njegovih prejšnjih projektih. Po načrtih naj bi film posneli leta 2018, čeprav pogodba o distribuciji še ni podpisana.

Preberite tudi Charles Manson ni več v zaporu.

Zdaj 82-letni Charles Manson, zloglasni zločinec in vodja kulta, znanega pod imenom “The Family” (družina), je še vedno v zaporu. Mansonova družina je kriva za nasilno smrt več ljudi, med njimi tudi za brutalni umor noseče hollywoodske zvezdnice Sharon Stone, žene režiserja Romana Polanskega, 8. avgusta leta 1969.

Čeprav podrobnosti scenarije še niso znane, pa se že ve, da je ena od zgodb posvečena prav Sharon Tate.

Profimedia
Za pogojni izpust je zaprosil leta 2012, a mu ga pristojni niso odobrili. Srečo bo lahko znova poskusil nič prej kot leta 2027.

Manson je takrat ukazal skupini svojih zvestih pripadnikov, naj napadejo druščino zbrano v eni od hiš v Benedict Canyonu pri Los Angelesu. Bil je prepričan, da je hiša last nekega glasbenega producenta, ki se mu je zameril, ker je nekoč zavrnil sodelovanje z njim. V moriji, ki je trajala več ur, so štirje člani Mansonove družine z noži in pištolami brutalno umorili Sharon Tate, ki je bila v osmem mesecu nosečnosti, ter še štiri druge osebe, ki so bile tisto noč v hiši.

Če bo projekt Manson-Tate res postal Taratinov naslednji film, bo njegova posebnost v tem, da bo to njegov prvi film, ki bo zasnovan na resničnih dogodkih.