Brez počitka

Ganjeni Isaac Palma: Uresničujejo se mi sanje

am
10. 7. 2017, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Vsaj tako je vse skupaj doživljal letošnji zmagovalec poletnih melodij, v Argentini rojeni pevec Isaac Palma, ki je svojo ljubezen našel v Sloveniji.

FPA
"Za vedno bom hvaležen vsem za to zmago. Sanje se mi uresničujejo, tako da sem trenutno zelo srečen."

Isaac Palma se je s svojo skromnostjo in simpatičnim nastopom občinstvu prikupil že v šesti sezoni šova Slovenija ima talent. Uspelo se se mu je prebiti v veliki finale, kjer je na koncu osvojil drugo mesto ter srca Slovencev. V soboto zvečer pa je v Portorožu naredil korak naprej in se zavihtel na prvo mesto, čeprav je – tako nam je zaupal pred nastopom – občutil precej treme in strahu, saj pred tako številnim občinstvom še ni prepeval. »Za vedno bom hvaležen vsem za to zmago. Sanje se mi uresničujejo, tako da sem trenutno zelo srečen. Še zdaj ne morem verjeti, da mi je uspelo. Presrečen sem,« so bile Isaacove prve besede po zmagi. Presrečna pa je bila tudi njegova žena Patricija, ki ni mogla skriti zadovoljstva, kot tudi ne avtor zmagovalne melodije Maj Vlašič, ki mu je že v prvo uspel veliki met.

FPA
Ko so se ugasnile televizijske kamere, je sledila še novinarska konferenca.

MOJSTRA BESED

Umetniški vodja Slavko Ivančič je dejal, da se že spogledujejo s 40. festivalom, na katerem naj bi en dan pred izborom nastopili vsi zmagovalci.

Vidno ganjen je bil tudi avtor nagrajenega besedila Leon Oblak (za skladbo Ruleta), ki se je ob prejemu nagrade spomnil, kako je leta 1996 spremljal festival, ko je z melodijo Lahko noč, Piran slavila prav Anika Horvat. »Takrat si niti v sanjah nisem predstavljal, da bom nekoč sam stal na tem odru ... in to v družbi glasbenikov, ki sem jih občudoval le od daleč,« je dejal Leon, na katerega je ponosna tudi naša izjemna besedilopiska Elza Budau.

Alesh Maatko
Avtorja zmagovalne skladbe, družinski tandem Maj in Urša Vlašič.

Alesh Maatko
Festivalu je sledilo prijetno in sproščeno druženje, na katerem ni manjkala niti torta velikanka.