Iz fanta v zrelo žensko

Salome: rojena kot Nenad, danes pa je ženska

ns
19. 6. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Že kot otrok je čutila, da se v fantovskem telesu ne počuti udobno, in je komaj čakala na maškare, ko se je lahko brez slabe vesti in očitkov iz okolice prelevila v žensko.

arhiv
Zdaj je Salome presrečna, ker je ženska v vseh pogledih.

Življenje prve medijsko izpostavljene transseksualke v nekdanji skupni domovini Jugoslaviji je barvito kot mavrica, ki simbolizira strpnost do različnosti. Salome je v oseminštiridesetih letih doživela veliko vzponov in padcev, ki so jo naredili še močnejšo, še odločnejšo in pripravljeno na brezkompromisni boj za svoje pravice. Tiste, ki jih je ovekovečila v biografiji Novo rojstvo in dokumentarnem filmu Božja napaka in v imenu katerih je šla pod nož, da bi svetu dokazala, kar je sama začutila že kot deček – da je ženska.

arhiv
Ko je bila še fant Nenad ...

Družba jo je zaničevala in oboževala hkrati, ona pa je s pomočjo prijateljev rasla in dozorela v dostojanstveno damo, ki je pustila močan pečat v družbi. In danes je srečna kot nikoli prej! »Lagala bi, če bi rekla, da nisem srečna! Naj ta pomlad kar traja in traja, saj se mi dogajajo čudovite stvari na vseh področjih,« je povedala Salome. Skozi leta se je močno spremenila – tako vizualno kot osebnostno. »Zdaj sem točno to, kar sem – brez pretvarjanja, brez mask in brez igranja!«

arhiv
S svojo pojavo in svojimi šovi je pred leti očarala vse.