Izpadli tekmovalec MasterChefa

Hud boj Boštjana Megliča - Peške: Klical na pomoč in ga oživljal

D. B.
26. 5. 2017, 06.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Izpadli tekmovalec televizijske kuharske oddaje MasterChef Slovenija Boštjan Meglič - Peška o najtežji borbi v življenju, svoji ženi, motorjih in kuhanju.

M24
Boštjan Meglič - Peška pravi, da je recept za uspešno zvezo to, da ubogaš ženo, v dobrem in slabem.

Pravite, da se "ne marate sekirati". Ali ste se, ko ste izvedeli, da boste morali zapustiti šov, vendarle kaj "sekirali"?
Malo grenkega priokusa je že bilo. Ampak kot vedno govorim: "Kaj se boš sekiral? A bo potem kaj drugače? Samo še slabše bo."

Me je pa zmotila Salomejina opazka, ker je hotela dominirati, in takrat sem se spomil na besede, ki mi jih je rekla Alma na izločitvenem testu, ko sva sedela na stopnicah: "Pa ja ne boš pustil, da te bo ena ženska komandirala in spravila ob živce."

Menite, da ste zasluženo zapustili šov?
Ja, zamočil sem na izločitvenem testu in ostali so bili boljši od mene.

V eni od zadnjih oddaj ste presenetili, ker ste otežili izziv Elvisu, saj ste pred tem izpostavili vajin odnos, ki ste ga primerjali z odnosom oče – sin. Mnogi so bili presenečeni nad vašim dejanjem in so ga označili za preračunljivega. Kako to komentirate?
Ta moja odločitev je imela čisto drug pomen. Elvis potrebuje kilometrino, ker je še mlad. Vedel sem, da se bo dokazal in se tudi je. Me je pa zmotila Salomejina opazka, ker je hotela dominirati, in takrat sem se spomil na besede, ki mi jih je rekla Alma na izločitvenem testu, ko sva sedela na stopnicah: "Pa ja ne boš pustil, da te bo ena ženska komandirala in spravila ob živce."

Dejali ste, da bi, če bi osvojili nagrado, denar porabili za obnovo kuhinje in za izobraževanje. Kakšno izobraževanje ste imeli v mislih?
Mislil sem na kulinariko. Človek se celo življenje uči. Ne bom opustil te namere. Ampak mislim, da bom tudi svoje znanje lahko prenašal na druge.

Vaš najstrožji kritik pri kuhanju je menda žena Petra. Katera jed, ki ste ji jo pripravili, je bila deležna največjih kritik?
Najbolj jo razjezi, če preveč solim in se je že zgodilo, da ni hotela pojesti jedi, ki je bila preveč slana. Bil je pač slab dan ali pa je bila mogoče kriva Luna (smeh).

Kako je žena komentirala vaše kuhanje in tekmovanje v šovu?
Name je bila zelo ponosna. Videla je, da se znam kar hitro "obrniti", ko se je potrebno, pa tudi z okusi in iznajdljivostjo sem jo presenetil. Je pa tako - brez njene podpore itak ne bi šlo. Tako da žena, še enkrat hvala!

Preberite tudi: Obupan in v solzah: Bo zaradi tega zapustil MasterChef? Kliknite tukaj!

Katerega izmed sodnikov v šovu najbolj občudujete?
Ne morem delati razlik. Zame so vsi trije vrhunski in sem jih tudi spoštoval. Kar pa se mi koneckoncev zdi popolnoma upravičeno, glede na sloves, ki ga imajo. Upam pa, da so tudi oni isto čutili do mene.

Dejali ste, da vam je najbolj uporaben kuharski nasvet dala tašča pri pripravi potice. Kaj vam je svetovala?
Tašča je žal že pokojna. Dala mi je kar nekaj koristnih nasvetov. Pri potici pa zmeraj v testo ulijem še žlico jedilnega olja. Tako preprečim, da bi se testo trgalo.

Pravite, da ste nekoč naredili pljučni haše za polovico bloka. Kdo ga je na koncu pojedel?
Jaz in moja družina. Ampak jedli smo ga pa tri dni, potem sem imel pol leta prepoved kuhanja hašeja (smeh).

Pri 48 letih ste naredili izpit za motor. Kako to?
Navdušil me je prijatelj Igor Soklič - Gazvou in ni mi žal. Spoznavaš Slovenijo še z drugega zornega kota. Pa še z ženo si vzameva par uric zase in uživava sama na kakšni kavici.

Klical sem reševalce, ga pomagal spraviti iz vozila in na koncu nadaljeval z oživljanjem, s katerim je začel Matej Brus. Vse to do prihoda reševalcev. No, danes je ta gospod Marjan Tušek postal naš prijatelj in je povsem okreval.

V življenju ste se menda najbolj borili za prijatelja, ki je imel infarkt. Nam lahko zaupate, kaj se je zgodilo?
Lansko leto 14. marca je med vožnjo v službo zjutraj malo pred osmo pri Polici pri Kranju gospoda zadela kap. Ustavil se je lahko še sredi cestišča. Jaz sem bil v koloni in sem samo nemočno gledal, kako se ljudje vozijo mimo in mu celo trobijo. Ko sem prišel do njega, sem mu z Matejem Brusom in še z dvema voznikoma priskočil na pomoč. Klical sem reševalce, ga pomagal spraviti iz vozila in na koncu nadaljeval z oživljanjem, s katerim je začel Matej Brus. Vse to do prihoda reševalcev. No, danes je ta gospod Marjan Tušek postal naš prijatelj in je povsem okreval. V soboto smo imeli celo zahvalno mašo na Starem vrhu, kjer so njegovi starši postavili znamenje Mariji Pomagaj v zahvalo za to dejanje. Letos gremo celo skupaj na poletne počitnice.

Dejali ste, da ste velikokrat v življenju "dobili polena pod noge". Ste dobili kakšno tudi v MasterChefu?
Nikoli, saj so bili tam sami pozitivni ljudje. Pa tudi takrat, ko mi je dal Iztok jajčevec na izločitvenem testu, me ni to prav nič zmotilo. To je pač tekmovanje in v meni je videl konkurenta. Drugače je pa Iztok super človek, čeprav je bil mogoče prikazan malo drugače.

Z ženo sta skupaj že 33 let. Kaj je recept za uspešno zvezo?
Ubogaj jo v dobrem in slabem! (smeh) Pa veliko se pogovarjava, kar je bistvo uspešnega zakona. Danes se mladi premalo pogovarjajo.