Grenak priokus

Sašo iz MasterChefa: Njegova Nina je bila živčna, jezna na sodnike

D. B.
5. 5. 2017, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Izpadli tekmovalec televizijskega šova MasterChef Slovenija o grenkem priokusu, svoji partnerici, vrhunskem športu in ljubezni do kuhanja.

M24

Ste razočarani, ker ste morali zapustiti šov MasterChef Slovenija?
Vedno, ko nekaj izgubiš, je malo grenkega priokusa, sem le športnik, ki rad zmagujem, ampak sem zaradi tega tudi vajen izgubljati, tako da ni bilo zelo težko.

Dejali ste, da bi nagrado, če bi jo osvojili, porabili za družino ... 
Res je, nagrado bi porabil za družino, saj mi pomeni največ v življenju. Najprej bi odšli na kakšen dopust, potem bi pa veliko vložil v prenovo hiše in v zlate rezerve, za kakšne nepredvidljive dogodke. Kot dobremu očetu in partnerju mi je varnost družine vedno na prvem mestu. Moji načrti se ne bodo veliko spremenili. Zaradi dobrega osebnega pokrovitelja, ki skrbi, da lahko nemoteno treniram, slovenske vojske, ki mi nudi redno zaposlitev, ter Gimnastične zveze Slovenije, ki me pelje na vsa tekmovanja, bom lahko tudi brez osvojene nagrade poskrbel za svojo družino.

Res je, nagrado bi porabil za družino, saj mi pomeni največ v življenju.

Ste vrhunski športnik. Kdaj med treningi najdete čas za kuhanje?
Naj se nekoliko pošalim in vrnem v čas, ki sem ga preživel v oddaji MasterChef: Luka, Alma in Karim bi na to vprašanje odgovorili »organizacija, organizacija, organizacija« (smeh). Jaz pa bi še enkrat dodal »organizacija«. (smeh)

Kdo vas je navdušil za gimnastiko in kdo za kuhanje?
Za gimnastiko me je navdušila moja mami, ki je sama tudi profesorica športne vzgoje in trener gimnastike. Brez nje in očeta, ki sta skrbela, da so vse stvari 'štimale', verjetno ne bi bil tam, kjer sem sedaj. Kuhanje mi je prav tako predstavila mami, nato pa sva ga seveda leta kasneje z partnerko Nino razvijala po svoje, se učila eden od drugega, si kradla ideje.

Preberite tudi: Salome golo iskreno o garaškem življenju. Kliknite tukaj!

Katero jed najpogosteje pripravite?
Hmm, naj razmislim ... Verjetno lososa v pečici ali pa kakšne testenine na razne načine, pa tudi solata, na tak in drugačen način je vsak dan na mojem jedilniku.

Gledalcem ste se v spomin vtisnili kot nekonfliktna oseba. Tudi sicer sebe dojemate kot takšnega?
Vesel sem, da me drugi vidijo tako, ker želim tako v življenju tudi delovati. Zaradi športa in potovanj po svetu vidim marsikaj. Tudi ljudi, ki nimajo v življenju takšne sreče, kot jo imam sam. Trudim se to spoštovati in tako tudi delovati ter živeti. To mi seveda vedno ne uspe, ampak vredno je k temu stremeti.

Kdo izmed tekmovalcev v šovu ima največ “zmagovalnega duha” in zakaj?
Mislim, da ima največ zmagovalnega duha Sara, ker kritiko vedno dobro sprejme, kar je v šovu ključno, saj se moraš zelo hitro pobrati in pokazati, kaj znaš, drugače izpadeš.

Bi lahko sodniške ocene v šovu primerjali s tistimi na športnih tekmovanjih?
Seveda. Verjetno so za večino populacije na žalost bolj razumljive kot ocene v gimnastiki, ampak pri obeh je pomembno, da nalogo opraviš brezhibno, saj si za vsako napako kaznovan. V primeru gimnastike ni rezultata, medalje, v primeru šova MasterChef pa zaradi napake lahko izpadeš in ostaneš prav tako brez pokala.

Pri vrhunskih športih je veliko odrekanja. Čemu v življenju ste se najtežje odrekli?
Z leti se tudi to spremeni. Na začetku svoje športne poti sem se najtežje odrekel raznoraznim vraževerjem, ki so znana za športnike in so me ovirala na poti do dobrega uspeha. Sedaj pa se najtežje odrečem prostemu času, ki bi ga lahko, namesto da sem cele dneve v dvorani, preživel s svojo družino. V kuhinji pa se najtežje odrečem sladkarijam in kruhu. To sta dve moji razvadi, ki jih nimam nikoli dovolj. Ampak zaradi tega, ker sem športnik, moram paziti na svojo prehrano.

Bila je (Nina op. p.) kar živčna, ko je spremljala vse skupaj. Včasih tudi malo jezna na sodnike, ko so me kritizirali. (smeh) Saj to je lepo.

Se sicer pri prehrani kdaj pregrešite?
Seveda. Kakšen gurman pa bi bil, če se ne bi? Vedno so problematične kakšne rojstnodnevne zabave ali pa obiski pri moji mami ali tašči, saj obe kuhata odlično. Moram se kar brzdati, da se ne zapodim za mizo ter da pokažem malo kulture. (smeh)

Kako je vaše nastope v MasterChefu komentirala partnerica Nina Rizvić?
Bila je kar živčna, ko je spremljala vse skupaj. Včasih tudi malo jezna na sodnike, ko so me kritizirali. (smeh) Saj to je lepo.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?
Še vedno sem aktiven športnik in to nameravam ostati še kar nekaj let, saj imam še nekaj ciljev in želja. Zaenkrat mi tudi motivacije ne manjka. Kasneje pa nikoli ne veš, kam te pot zapelje, mogoče v trenerske vode, mogoče v poslovne vode, mogoče celo v kuharske. (smeh)