V gosteh pri sosedih

Darila za Frančiška je izbrala Camilla

sn
9. 4. 2017, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Glavni namen obiska waleškega princa in cornwallske vojvodinje, princa Charlesa in njegove žene Camille, v Italiji je seveda zbujanje evropskih simpatij do Britancev po brexitu.

Profimedia
Izmenjava daril s papežem je bila popoln uspeh.

 A po videnem se zdi, da so Italijani in Angleži že tako najboljši prijatelji na svetu.

Kraljevemu paru nudijo in pokažejo vse, kar je na Apeninskem polotoku kaj vredno. Navdušenje nad Italijo Charles in Camilla, tako kot se spodobi, seveda izkazujeta na vsakem koraku. 

Profimedia
Ker je znana kot ljubiteljica živali, so Camillo pričakali tudi s kužki.

Ganljiva izmenjava

Camilli so se orosile oči, ko so jo sprejeli s pico, na katero so z mocarelo izpisali njeno ime. 

Povsem spontani so pohvalni odzivi Italijanov, ki so glede mode sicer najbolj zahteven narod, na modni slog vojvodinje; ta jih je s svojo garderobo očitno močno očarala.

Camilla pa je navdušila tudi kot glavna pri izboru daril za papeža Frančiška.

Ponosna na svojega ekološko ozaveščenega soproga je namreč za darilo pripravila bio izdelke z njunega posestva Highgrove, kjer se kmetuje izključno po načelih organske pridelave zelenjave in mesa.

Profimedia
V Firencah sta pozirala na terasi znamenite palače Uffizi.

»Težko je vedeti, kaj vam darovati, vaša svetost,« je dejal Charles Frančiščku, a je papežev širok nasmešek dal jasno vedeti, da je z izborom darila z britanskega dvora zadovoljen.

V podobno smer kot Camilla je razmišljal papež – zapriseženemu naravovarstveniku Charlesu je podaril bronast kipec oljčne vejice in predajo pospremil z željo: »Da boste vsepovsod, kamorkoli vas bo popeljala pot, sprejeti kot prinašalec miru.«