Zabava

Ni samo manekenka, ampak tudi umetnica

Teja Pelko
17. 3. 2017, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sabino Remar večina pozna z modnih stez, je pa lepotica veliko več kot zgolj model. Zadnje leto se je posvetila predvsem oblikovanju lastnega nakita.

osebni arhiv
Sabini je najpomembneje to, da oseba njen nakit nosi s ponosom, z njim diha in da jo razveseljuje.

Osmega marca je minilo leto dni, odkar je predstavila svojo prvo kolekcijo, pred kratkim pa je pokazala že svojo peto. Njena ustvarjalna žilica je očitno zelo močna.

osebni arhiv
Sabina je po naravi velika perfekcionistka.

Prisotna pa je že od nekdaj. »Že kot deklica sem se navduševala nad vsem lepim, povezanim z umetnostjo. Pisala sem zgodbe, pesnila, slikala, ustvarjala portrete in še marsikaj drugega. Z odraščanjem pa sem se vse bolj poglabljala v modni svet in vse, kar je na kakršenkoli način povezano z njim. Čutila sem, da bo nekoč napočil dan, trenutek, ko bom svojo strast do vsega lepega lahko izrazila na edinstven način. Nekega dne sem spoznala krasno Mihaelo Kežman, pravo strokovnjakinjo na področju izdelave unikatnega nakita kot tudi drugih podobnih unikatov. Menila je, da sem oseba, ki bi znala v njen nakit vnesti življenje in z njim dihati. Kmalu sem prišla do svoje vizije, kako naj bi unikatni kosi poosebljali mojo osebnost v najrazličnejših barvah in oblikah. Najino sodelovanje se je spontano in zelo hitro poglabljalo v lepo prijateljstvo, polno novih domislic. Takoj sva začeli zbirati ideje, oblike, tehnike, imena, embalažo in vse, kar je bilo potrebno za izvedbo celotne unikatne zgodbe,« je svoje začetke oblikovanja nakita opisala Sabina.

osebni arhiv
Pri svojem ustvarjanju želi v prvi vrsti ohraniti sebe in posledično neponovljivo edinstvenost, ki jo vsi nosimo v sebi.

V letu dni predstavila pot kolekcij 

Prvi kos, ki ga je sama ustvarila v celoti in samo zase, je nastal lani, nekaj mesecev pred dnevom žena, ko je predstavila svojo prvo kolekcijo nakita. Zamisli zanj črpa predvsem iz svojega življenja, narave in psihologije v širšem pomenu besede. Proces – od prve ideje, razvoja te ideje, izbire oblik in barv do končne izdelave – je pri njej precej kompleksen. »Ideje rastejo in se razvijajo v moji glavi precej časa, včasih pa tudi z danes na jutri. Ne obremenjujem se z datumi predstavitve nove kolekcije, saj si prizadevam, da je vsaka nova kolekcija še bolj izpopolnjena oziroma nekaj več in popolnoma drugačna od prejšnjih. Ko so moje ideje dodelane in dokončne, skice na papirju in probna izdelava pa uspešne, je končna izdelava kosov za prodajo dokaj hitra. Seveda je to odvisno od posameznega kosa. Skratka, razvoj ideje je tisti del, ki mi vzame največ časa, saj sem po naravi perfekcionistka, in kot je znano, taki ljudje v vsaki stvari vidijo nekaj, kar bi lahko še izpopolnjevali in izpopolnjevali. No, nekje se je pač treba ustaviti!« se zaveda Sabina. 

Rdeča nit pete kolekcije, ki jo je Sabina predstavila na letošnji dan žena, so sončni žarki v najrazličnejših kovinskih barvah, temu ustrezno pa jo je poimenovala SunRay. »Metalik barve nam dajejo občutek sproščenosti in ugodja, kar nam vliva neizmeren pozitivizem, spodbuja strast do vsega, kar nas obdaja v tem času, ter daje neizmerno moč in pogum za nove, tiste prave spremembe, ki potujejo v smer boljšega jutri,« je najnovejšo kolekcijo nakita opisala Sabina. Na letošnji dan žena pa je lepotica pokazala še eno – ekskluzivno in omejeno serijo nakita – SRebrna Selection, ki je na voljo le v eni trgovini v Sloveniji.

Mediaspeed
Kadar dobi navdih za nove kose, jih v svoji glavi že vidi v obliki končnih izdelkov.

Dan žena ima za Sabino prav poseben pomen 

»Dan žena krasno sovpada s poslanstvom mojega celotnega ustvarjanja. To je dan, ko praznujemo vse ženske, ki jim je nakit Sabina Remar design tudi namenjen. Posledično bo ta praznik zame vedno nekaj zelo posebnega,« je povedala Remarjeva, ki si želi v tekočem letu izpolniti kar nekaj zastavljenih ciljev. Med drugim želi svojo znamko Sabina Remar design razširiti in vanjo vključiti tudi druga modna področja, ki so ji blizu oziroma na katera se dobro spozna.