Zabava

FOTO: Izpoved manekenke: Zaradi bolezni sem "nabreknila", nisem hotela iz hiše

R.T.
9. 3. 2017, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zdravniki so manekenko Vicki prepričevali, da je vse v redu. Pa ni bilo. In šele obisk pri specialistu je razkril, da ima možganski tumor.

Profimedia
Po prvi operaciji.

Vicki Perez je bila nekoč manekenka za kopalke, ko se je njeno življenje obrnilo na glavo. Zdaj je medijem zaupala, kako se je njeno življenje obrnilo na glavo zaradi nediagnosticirane bolezni - možganskega tumorja.

Vicki je najprej začela pridobivati telesno težo, čeprav ni ničesar spreminjala in je skrbela za vsakodnevno telesno vadbo. Vendar pa se je njena telesna teža višala in je pridobila 20 kilogramov. Njena popolna postava je izginila, njen obraz je postal napihnjen, noge pa tako otekle, da je morala nositi moške čevlje.  S 58 kilogramov je skočila na 78 kilogramov. Na koncu je ugotovila, da mora biti težav nekje drugje. In prav je imela. 

Profimedia
Bila je manekenka za kopalke.

"Vadba je bila vedno moja strast. Treniram vsak dan. bila sem šokirana, ko sem ugotovila, da mi oteka obraz, da mi otekajo noge in roke. Tako sem bila zatečena, da sem nosila moške čevlje, obleke ni niso pristajale. ves čas sem se počutila napihnjeno. Sploh nisem hotela zapustiti hiše," je dejala Perezova.

Perezovi so se po rokah in telesu pojavili izpuščaji. V bolnico pa so jo odpeljali, ko je padla v anafilaktični šok. Kljub številnim testom pa zdravniki niso odkrili ničesar in so ji govorili, da je vse v redu. Šele ko se je iz Floride odpravila k specialistu za cushingov sindrom v Alabami, so ji odkrili možganski tumor. Zdravniki so odkrili, da je sindrom pravzaprav povzročil tumor hipofize.

Sprva okrevala, nato se je vse ponovilo

Operirali so jo junija lani in spremembe so bile opazne takoj. "Dva dni po operaciji so moja stopala izgledala v redu. Bila sem vznemirjena, počutila sem se odlično, vendar pa sem bila že čez mesec dni znova v bolnici na novi operaciji. Okrevanje je bilo grozljivo. Bolelo me je že samo, če sem se premaknila. morala sem se znova naučiti hoditi in teči. Bila sem jezna in sem jokala ves čas. Porušilo se mi je hormonsko ravnovesje in mislila sem, da sem nora."

Vicki še vedno okreva, se pa je njena telesna teža že znižala in trenuitno tehta 68 kilogramov. 

"To je počasen proces. Nisem se še 100-odstotno vrnila nazaj in vsak čustven pretres je lahko nevaren in sproži nov šok. No, ampak napredek opazim. Osredotočena sem na svojega sina in na zaključek fakultete. Sinu je bilo težko, ko me je moral gledati tako bolno, ampak zdaj lahko z njim preživljam čas.