Mathilde

"50" odtenkov sive tokrat s kraljevega dvora

sn
22. 2. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Že erotična knjiga in film 50 odtenkov sive sta nazorno prikazala, da sivina ni nujno znak nečesa dolgočasnega. Zdaj je to v živo dokazala še šarmantna belgijska kraljica Mathilde.

Profimedia
Kjerkoli se Mathilde pojavi, se želijo ljudje z njo pogovarjati, ker menda zna prisluhniti. Navsezadnje pa tudi tekoče govori pet jezikov.

Erotika tokrat sicer ni imela zveze s kraljico. Izjemno modno usklajena v sivih odtenkih od glave do peta se je ta namreč pojavila na spominski maši v Bruslju.

Štiriinštiridesetletna mati štirih otrok se je udeležila tradicionalnega februarskega bogoslužja v spomin na pokojne člane belgijske kraljeve družine, seveda v družbi svojega soproga, kralja Filipa.

Profimedia
Kralja in kraljico ljudstvo obožuje.

Oboževana

Čeprav je tudi belgijski kralj med svojim ljudstvom zelo čaščen, saj v njegovem življenjepisu navsezadnje ni niti ene črne packe, pa je Mathilde dobesedno oboževana. Slavospeve ji je narod pel, že ko je kot grofica leta 1999 sprejela Filipovo snubitev.

Bolj kot njeno graciozno visoko postavo so takrat poudarjali njeno izobrazbo: diplomirala je z največjimi odlikovanji na Inštitutu Libre Marie Haps v Bruslju in do poroke opravljala svojo prakso kot terapevtka za govor.

Takrat Mathilde še ni imela izdelanega modnega sloga, danes pa je plemkinja, ki si drzne obleči najbolj živobarvne kose. Zaradi njene ljubezni do živo rožnate se je je prijel celo vzdevek rožnata kraljica. Njen izbor garderobe v sivem je zato toliko bolj presenetil, a uspelo ji je, da je tudi tokrat z izvrstnim videzom osupnila.

Profimedia
Otroci so se gnetli okoli Mathilde, da bi bili na fotografiji.

Profimedia
Bogoslužje za pokojnike je potekalo v belgijski katedrali Sveta Marija.