Vrtoglavi zneski

FOTO: Razhod Brangeline brez konkurence!

bp
26. 12. 2016, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V iztekajočem se letu se je od samskega stanu poslovilo kar nekaj svetovnih zvezd. Vendar bolj kot poroke so pritegnile hollywoodske ločitve, že zaradi javnega pranja umazanega perila in milijonov, ki največkrat končajo na bančnih računih ločenk.

Profimedia
Ko sta ločitev oznanila najvplivnejša zakonca Brad Pitt in Angelina Jolie, se je ustavil svet.

Hollywood ne bi bil to, če ne bi najbolj slavni ljudje na svetu tako pri porokah kot pri ločitvah postregli s hrano za množice, saj vsi samo čakajo, kaj, kako, s kom in zakaj se je zgodilo, pa naj bo najlepši dan ali najgrši razhod.

Od Phelpsa do Longorie

Adriana Lima

Ena najbolje plačanih manekenk na svetu in njen nekdanji mož, srbski košarkar Marko Jarić, sta se poročila leta 2008 in ločitev naznanila leta 2014, vendar sta šele letos podpisala ločitvene papirje.

Poročni zvonovi so v Hollywoodu zvonili od februarja do decembra, a le nekateri so svoj veseli dan delili z javnostjo. Med najbolj odmevnimi porokami leta je bila zagotovo tista sanjska med olimpijskim plavalcem Michelom Phelpsom in Nicole Johnson, ki sta se na skrivaj poročila 13. junija v Arizoni, a sta bila javnosti naklonjena s civilno poroko oktobra v Mehiki. Zelo odmevno poročno slavje sta imela priljubljena igralka Eva Longoria in njen partner Jose Baston, direktor latinskoameriške medijske hiše Televisia. Čeprav sta sprva želela zasebnost ohraniti zase, sta podlegla pritisku oboževalcev, saj so na poroko v Ciudad de Mexico prišli tudi Ricky Martin, Mario Lopez, Melanie Griffith, Victoria in David Beckham ter Vanessa Williams. Julija je odmevala velika poroka pevke Ciare in športnega zvezdnika Russella Wilsona, na kateri niso manjkali niti Kelly Rowland, Jennifer Hudson in La La Anthony. Že četrtič pa je v začetku decembra pred oltar stopila nekdanja supermanekenka Janice Dickinson, ki je pri 61. letih večno zvestobo obljubila zaročencu, multimilijarderju Robertu »Rockyju« Gernerju. Potem pa so tu še poroke Anne Camp in Skylarja Astina, Audrine Patridge in Coreyja Bohana, Dianne Agron in Winstona Marshalla, Eniko Parrish in Kevina Harta ter drugih.

Profimedia
Septembra sta se po 11 letih razšla igralca Naomi Watts in Liev Schreiber.

Brangelina šokirala Hollywood

Dve največji ločitvi leta sta se končali zaradi domnevnega nasilja v družini.

Toda kot je že v navadi, ljudi bolj kot poroke zanimajo ločitve in te se v Hollywoodu precej razlikujejo od »navadnih«, že zaradi javnega pranja umazanega perila in milijonov, ki največkrat končajo na bančnih računih ločenk. Najodmevnejša ločitev je zagotovo tista, ki se je zapisala v zgodovino kot dogodek leta – ločitev ljubljencev Hollywooda Brada Pitta in Angeline Jolie, ki je zagotovo tudi ena bolj umazanih ločitev leta, saj je v igri 320 milijonov dolarjev premoženja. Odmevna je bila tudi ločitev igralca Johnnyja Deppa in manekenke Amber Heard, ki se je po zelo umazanem začetku končala dokaj civilizirano, saj bo Johnny plačal šest milijonov v dobrodelne namene. Oktobra sta se po 12 letih ločila tudi režiser Len Wiseman in igralka Kate Beckinsale, septembra sta se po 11 letih razšla igralca Naomi Watts in Liev Schreiber, julija pa igralski par Joshua Jackson in Diane Kruger, ki sta bila skupaj 10 let. Po štirih letih sanjskega zakona sta v začetku leta zahtevo za ločitev vložila tudi igralca Drew Barrymore in Will Kopelman, razšla pa sta se tudi pevec ene uspešnice Vanilla Ice in Laura Van Winkle, ki sta bila skupaj od leta 1997. Javnost sta z umazano ločitvijo šokirala tudi pevka Mary J. Blige in Martin "Kendu" Isaacs.

Profimedia
Igralca Drew Barrymore in Will Kopelman sta v zakonu zdržala štiri leta.