Potepanje

Karin Škufca je imela največ težav z najemom avtomobila

Teja Pelko
15. 12. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Manekenka, vizažistka in vodja programov Erudio beauty se je s svojim partnerjem šest dni mudila na Malti.

osebni arhiv
Karin si je Malto predstavljala bolj urejeno in bolj tradicionalno obarvano.

Prvi trije dnevi so bili delovno obarvani, a po Karininih besedah nič manj zabavni kot zadnji trije, ki so bili namenjeni potepanju po otoku.

osebni arhiv
Karin v mestecu Mdina

To je bil Karinin prvi obisk te sredozemske otoške državice, si jo je pa lepotica predstavljala bolj urejeno in bolj tradicionalno obarvano. »Malta je prava mešanica različnih kultur. Gradnje so arabskega, italijanskega, francoskega in angleškega pridiha. Sem ter tja kakšna blazno moderna zgradba. Takoj zraven pa 'podrtija'. Hrana je prav tako mešanica vsega, ponudba pijače pa je podobna kot pri nas,« nam je razkrila Škufčeva.

Malce jo je zmedlo to, da vozijo po levi strani, zaradi česar je bila dosti bolj previdna pri prečkanju cestišča. Precejšnje težave pa je imela pri poskusu najema avtomobila. »Ves dan sem se pripravljala na to, da bom vozila po levi strani, priznam, misel na to je bila kar stresna. A na Malti je to pravzaprav nemogoče, če prej tega ne urediš prek interneta – vsaj moja izkušnja je taka. Katerakoli pisarna, ki se kiti z rent-a-car storitvijo, je bila prazna. Nikjer nikogar. Celo prosijo te, da se oglasiš jutri. No, jaz sem potrebovala avto tisti dan, in ne šele naslednjega. (smeh) Skratka, na Malti je vse malce bolj 'sproščeno', če lahko temu tako rečem. Odlična in neprimerljivo boljša alternativa je eCab. Priporočam vsem, ki boste kadarkoli obiskali Malto in se ne bi želeli preizkušati v vožnji po levi strani ali plačevati neznanih vsot ostalim 'tradicionalnim' taksistom, ki nimajo nobenega taksimetra ali cenika (smeh); eCab je preverjeno najbolj ugodna izbira,« zatrjuje manekenka.

osebni arhiv
Manekenka v starem mestnem jedru Vallette.

Karin se bo zagotovo še vrnila na Malto, a v malce toplejšem obdobju.

Karin si je na Malti ogledala Valletto, Mdino in St. Paul's Bay. »Impresionirala me je Mdina. Ena izmed utrdb, kjer domačini s kočijami in trgovinicami s konceptom pričarajo prav posebno izkušnjo. Zgradbe s pisanimi polkni in vrati, urejene uličice, hiše pa okrašene z rožami. Valletta je prav tako prekrasna, predvsem v predbožičnem času. Super izkušnja,« nam je dejala lepotica.

Karin pa domov ni odšla praznih rok. Kupila je namreč nekaj darilc simbolične narave. Božično-novoletni nakupi pa jo še čakajo. Za te praznike po navadi poklanja predvsem iskrene misli in uporabna darilca. Sicer pa ta čas obožuje. »Zdi se mi, da je na splošno v zraku več veselja, naklonjenosti in iskrenih misli. Vse skupaj je bolj sproščeno,« meni.