Seksi koledar 2017

Damjan Murko: Blokiran zaradi seksualnega naboja

L.P.
13. 12. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Damjan Murko je imel te dni kar nekaj težav. Kot nam je povedal, se je spet pokazala nevoščljivost nekaterih, ki so poskušali preprečiti prodajo njegovega koledarja.

Facebook
Damjan Murko s svojo dopustniško fotografijo osvaja facebook.

Velik mojster samopromocije Damjan Murko je tudi za leto 2017 izdal koledar. Tako kot je obljubil že lani, so bile letos fotografije še bolj seksi, še bolj vabljive. Kar pa je šlo očitno nekomu zelo v nos, saj so ga blokirali na facebooku.

»Zaradi preveč seksi fotografij me je facebook pred dnevi blokiral. Opozorili so me, da takšne fotografije ne sodijo na družbena omrežja,« nam je povedal Murko. Pojasnil pa je tudi, da je sedaj spet vse v najlepšem redu, da je blokada trajala le nekaj dni.

Dodaja, da je povsem prepričan, da je nekdo njegove fotografije namerno prijavil. Zelo nenavadno se mu je namreč zdelo, da bi ga blokirali, saj so fotografije diskretne in ne prikazujejo nič spornega. »Pri nastajanju koledarja smo zelo pazili, da nismo šli čez mejo dobrega okusa. Ampak, saj veste, slovenska nevoščljivost nima meja,« je v smehu povedal.

Prodaja njegovih koledarjev je tudi letos šla za med. V pičlih treh tednih je prodal 700 koledarjev, v tisku pa so že novi. »Nikar ne skrbite, kupili jih boste lahko že od tega konca tedna dalje,« pojasnjuje.

Za Murkov koledar boste odšteli 22 evrov. Nikar pa se ne nadejajte, da ga boste dobili zastonj, saj jih Murko zelo nerad podarja. »To je moje delo, od tega živim, moji koledarji niso zastonj.«

In kdo največkrat kupi Murkov koledar?
»Ne boste verjeli, to so najpogosteje ženske, ki kupujejo koledar za moške. Podarijo ga svojim partnerjem, prijateljem in se potem skupaj smejijo. Jaz pa pravim, da na tak način zdravijo svoje komplekse,« dodaja v smehu Murko.

Ker se bližajo prazniki, smo ga vprašali, kje bo preživel božič in novo leto. Slednjega v krogu družine, tako kot vsako leto. »Najbrž bomo kar doma, saj je moj otrok star šele štiri leta.«

Zaenkrat pa kaže, da bo tudi najdaljšo noč v letu preživel kar v krogu domačih in prijateljev. »Sicer sem prejel dve ponudbi za moj nastop, ampak, to je zame absolutno premalo,« je še povedal.