Popotovanje

Američani zdaj vedo, da Slovenija obstaja

am
1. 12. 2016, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Glasbenik Nino, ki se zadnje čase vse bolj uveljavlja kot avtor številnih pesmi, ki jih prepevajo domači glasbeniki, se je pred dnevi poln navdušenja vrnil iz Amerike.

osebni arhiv
Glasbenika so prevzeli velike stolpnice, nebotičniki pa tudi bloki, ki imajo več kot 50 nadstropij.

Glede na to, da je obiskal New York, seveda nismo mogli mimo vprašanja, kaj se dogaja okrog stavbe bodočega predsednika Združenih držav Amerike.

osebni arhiv
Navdušilo ga je predvsem to, kako deluje mesto pod zemljo, torej javni promet oziroma podzemna železnica.

»Okoli Trumpove zgradbe ni bilo čisto nič posebej zastraženo, nobenih novinarjev, nič posebnega. No, samo gruča turistov, kar je tudi sicer pričakovano, tudi kadar ni volitev. Spoznal sem nekaj lokalnih prebivalcev in zaradi gospoda Trumpa in njegove lepe Melanie zdaj vsaj vedo, da naša lepa Slovenija obstaja, in nas nekateri celo znajo umestiti na zemljevid. Verjetno pa se še vedno najde kdo, ki tudi zdaj ne bo vedel za našo državo, a tako pač je. Morda je včasih celo bolje tako,« pripoveduje nadarjeni glasbenik.

Pričakoval kaos

»Ker sem bil s prijatelji v New Yorku tik pred odmevnimi volitvami, smo pred odhodom v ZDA pričakovali, da bo tam cel medijski kaos okoli tega. Ampak, presenetljivo, tega sploh ni bilo čutiti. Zelo malo plakatov smo videli, drugih oblik oglaševanja pa nisem zasledil nikjer. Je pa res, kot smo se pogovarjali z domačini, da je New York City politično tako zelo usmerjen na eno stran, da se nasprotna stran sploh ni odločila tam vlagati v kampanjo. Skratka, več o volitvah je bilo slišati v naših medijih kot pa tam,« pove Nino v smehu.

osebni arhiv
Nino si je ogledal vse največje znamenitosti.

Prijazni ljudje

Nino nam je še zaupal, da mu je bila všeč moderna arhitektura, saj je vse v steklu, nekatere stavbe pa, kot pravi, vzamejo dih. Kaj pa ljudje? »Navdušijo tudi ljudje! Super so, res prijazni, pomagajo, te usmerijo, če se izgubiš v tej veliki betonski džungli, ti dajo kakšen nasvet, kje se izplača pojesti kaj dobrega in podobno. Same lepe izkušnje sem dobil, v New York in nasploh v ZDA se bom gotovo še vrnil, a samo kot turist,« zaključi nasmejano.