Barovec rad potuje

FOTO: Emi v Londonu za las ušel smrti

Teja Pelko
1. 12. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Emi Nikočević zelo rad potuje. Tokrat se je odločil za raziskovanje Londona.

osebni arhiv
Emi je imel veliko srečo z vremenom.

Emi domov ni odšel praznih rok. Prijateljem je kupil obesek za ključe z napisom London in razglednice, ki pa jih nikoli ne pošlje. V prostor za znamke napiše, da je raje spil pivo, in jim razglednice preda doma v živo na pijači.

Destinacijo mu je predlagala njegova dobra prijateljica Danijela, potem ko je našla zares ugodne cene letalskih vozovnic, na izletu pa se jima je pridružil še njen fant. 

V Londonu je Emi sicer pristal že tretjič, prvič pa je bila to njegova končna postaja. Prej je namreč od tam le prestopal na druga letala. Z družbo si je ogledal vse znamenitosti: Big Ben, Tower Bridge, kraljevo palačo, Viktorijin spomenik in parke, med katerimi ga je najbolj navdušil Hayden Park. »V Hayden Parku, ki je prečudovit, smo se sprehajali pol dneva. Uživali smo v miru in se nagledali lepot, veveric, račk … Park mi je bil zelo všeč tudi zaradi svoje velikosti in raznolikosti. Lahko se ukvarjaš z različnimi športi, kot so tek, rolanje, kolesarjenje ... Lahko se sprehajaš ali pa enostavno posedaš po lokalih,« nam je dejal Emi. Sicer pa so mu bili zelo všeč tudi tipični londonski taksiji in avtobusi – čeprav bi ga na prehodu za pešce eden skoraj zbil. »Ceste so res ozke in avtobusa praktično ne vidiš. Hvala bogu me je prijatelj zagrabil in smo ostali celi,« nam je razkril Emi.

osebni arhiv
Emi s policistoma.

V London ravno na črni petek

Emi ne mara prevelike gneče, zato mu ni bilo najbolj všeč, da je tja odšel ravno na vikend nakupovanj, saj se je moral po ulici Oxford dobesedno prerivati. Je pa kljub temu zase kupil veliko stvari – predvsem takšne, ki jih pri nas še ni. Moral je tudi doplačati za prtljago na letališču, na srečo pa je imela prijateljica s sabo velik kovček.