Zabava

Kdo je napisal in kdo poje uvodno pesem Usodnega vina?

mv
14. 10. 2015, 15.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vsi, ki radi spremljate serijo Usodno vino zagotovo poznate uvodno pesem, ki zaigra na začetku vsakega nadaljevanja. Ste se kdaj vprašali, kdo je avtor skladbe in katera pevka jo je zapela? Danes vam ponujamo odgovor na to!

Pop Tv

Avtor skladbe je glasbenik Igor Matković, ki se z glasbo ukvarja praktično že celo življenje, ki je razkril, da ga je k ustvarjanju glasbe za Usodno vino povabila produkcijska hiša Perfo, ki za POP TV snema serijo Usodno vino. »Del, ki ga slišite kot uvodno pesem v seriji, je nastal relativno hitro, saj je imel režiser Nejc Levstik, jasno predstavo o tem, v kakšnem žanru naj bi bila. Hitro sva se ujela pri osnovni ideji. Ostalo je steklo samo po sebi. Točnega scenarija nisem poznal, sem pa poznal zgodbo. Ta jebila tudi vodilo za oblikovanje glasbe,'' je razložil Matković, pri besedilu pa mu je pomagala Damjana Kenda.

arhiv

Aleksandra posodila glas

Na začetku vsakega nadaljevanja je moč slišati le kratko različico pesmi, ki je sicer daljša. "Seveda je pesem daljša, vendar je pevka Aleksandra Krečič-Čermelj, ki je skladbo odpela trenutno v pričakovanju novorojenčka. Odločili smo se, da se posvetimo uvodni špici, snemanje cele skladbe pa smo za nekaj časa preložili. Lahko jo pričakujete,'' je dejal glasbenik, ki se z Aleksandro pozna že zelo dolgo in sta tudi prej sodelovala pri raznih projektih ter, da se mu je zdelo, da se bo njena barva vokala ujemala s skladbo.  Nad serijo je sicer navdušen in prepričan, da ima vsak lik v njej nepogrešljivo vlogo.

arhiv