Zabava

Za Ceco in Breno je treba več truda!

S.J.
16. 2. 2015, 14.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Aleksandar Milić - Mili je že 20 let največji pisec besedil na Balkanu. Nič čudnega, da zvezdnice, kot so Severina, Lepa Brena, Ana Nikolić in Ceca (z njo sodeluje ves čas, že od pesmi Idi dok si mlad), stojijo v vrsti za njegove pesmi, sam pa je namesto žensk za svoj bend Miligram izbral pevca Alena in v dveh letih postal izjemno uspešen.

YT

»Kot mlad fant sem prišel v Sarajevo, da bi se ukvarjal z glasbo, potem pa se je hitro razvedelo, da pišem tudi pesmi,« pravi Mili, ki je začel kot pisec besedil in je med drugim tudi avtor Cecine uspešnice Zabranjeni grad.

Zdaj ima v svojem podjetju Miligram zaposlenih kar 30 sodelavcev, da lahko ustvari toliko uspešnic, kot si jih želijo znani izvajalci. »Pesmi nikoli ne pišem zase, ampak ustvarjam take, ki jih lahko poje cel stadion. Ko se odločim za projekt, izberem med nastalimi pesmimi.«

Za Ceco je ustvaril že deset albumov in jo spremlja tudi v ansamblu na večjih nastopih, z Lepo Breno pa je sodeloval le pri projektu Udji slobodno. »Ker ni bilo prave energije, sva sodelovanje po letu dni prekinila. Najin okus se razlikuje,« pojasnjuje Mili, ki se s trači in zasebnim življenjem zvezdnic sicer ne ukvarja, saj pravi, da ga zanima samo poslovna plat sodelovanja.

»Pevci prihajajo k meni z neko zamislijo, jaz pa jim, če je med nami prava energija, povem svoje pogoje. Potem se spremenim v glasbeno metafiziko in nimam več stikov z izvajalci,« razlaga.

Zanimivo pa je, da dostikrat ne prepozna potenciala neke pesmi. Tako je recimo za pesem Idi dok si mlad mislil, da je dolgočasna, pa je postala ena največjih Cecinih uspešnic.

»V veliki želji po uspehu sem se večkrat zmotil, najbolj pa me je presenetil uspeh skupine Miligram. Od prvega koncerta je minilo le dve leti in pol, pa nam je že uspelo napolniti stadione in arene,« pripoveduje Mili, ki je zelo zadovoljen tudi s pevcem Alenom, saj pravi, da je z njim sodelovanje lažje kot z damami. »Vanj je treba vlagati manj truda kot v ženske.«

Zasedba Miligram je zaradi uspešnic, kot so Kruška, Libero, Lola, Sviraj brate, Beograd noču, postala prava senzacija na Balkanu.