Zabava

FOTO & VIDEO: Il Volo so poleteli!

K.S.
15. 2. 2015, 09.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Zmagovalci letošnjega festivala Sanremo so trije simpatični fantje, ki so si nadeli ime Il volo (polet). Mladeniči, ki so že zvezde v tujini, so sedaj postali zvezde tudi v Italiji. Z drugim mestom se lahko pohvali Nek, tretje pa pripada Maliki Ayane.

Trojico mladeničev, znano kot Il Volo, sestavljajo Piero Barone, Ignazio Boschetto in Gianluca Ginoble, zasedba pa je nastala po njihovem nastopu na enem od mnogih italijanskih šovov talentov leta 2009.

Na sklepni večer je Sanremo ponovno sprejel odmevne goste, kot sta bila italijanska rock ikona Gianna Nannini ter ameriški igralec Will Smith. Tudi sicer je festival, podobno kot prejšnja leta, na oder Gledališča Ariston privabil številne mednarodne zvezde, kot denimo južnoafriško igralko Charlize Theron in zmagovalko lanskega Evrosonga Conchito Wurst. Eden vrhuncev festivala pa je pomenil nastop legendarnega para italijanske popularne glasbe Al Bana in Romine Power, ki sta po dveh desetletjih spet nastopila skupaj na katerem od italijanskih odrov.

Že v petek pa je med mladimi upi slavil kantavtor Giovanni Caccamo s skladbo Ritornero' da te (Vrnil se bom k tebi).

Praznik italijanske kancone, ki ga je letos prvič vodil televizijski voditelj Carlo Conti, je po oceni italijanskih medijev zaznamovala vrnitev k tradiciji, kar pa so gledalci očitno nagradili z gledanostjo, ki je bila še višja kot v zadnjih letih.

Tako je prenos predzadnjega večera festivala na prvem programu italijanske nacionalne televizije Rai spremljalo v povprečju skoraj deset milijonov gledalcev prek televizijskih ekranov oz. slabih 48 odstotkov vseh prižganih televizijskih aparatov, je v svoji spletni izdaji poročal milanski Corriere della Sera.