Zabava

Carlo blesti, voditeljice le lepotni dodatek

A.M.
13. 2. 2015, 22.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Gledališče Ariston je tudi letos prizorišče najbolj odmevnega italijanskega glasbenega spektakla, ki pred TV-sprejemnike privablja na milijone gledalcev.

Alberto Terenghi/Jaka Ivančič/Žiga Rustja

Sanremski festival je neverjeten uspeh pod vodstvom Carla Contija doživel že prvi večer. Med 20.30 in eno uro zjutraj, kolikor je trajal prvi festivalski večer, ga je spremljalo samo v Italiji več kot 13 milijonov gledalcev. Med nastopom gostov Tiziana Ferra ter dvojca Al Bano in Romina Power jih je bilo štirinajst milijonov. Carlo Conti in njegovi sodelavci so imeli srečno roko tudi pri izbiri popevk.

Alberto Terenghi/Jaka Ivančič/Žiga Rustja

Zagotovo mednje spadajo skladbe, ki so jih predstavili Nek, Annalisa, Malika Ayane, Nesli in Lara Fabian. Zmagovalec? Trenutno je favorit glasbenik Nek, ki se je na festival vrnil po 18 letih, ko je na prireditvi predstavil skladbo Laura non c'e, ki je zasedla samo sedmo mesto na festivalu, potem pa zaslovela po vsem svetu. Pevki Emma in Arisa, obe že zmagovalki na prireditvi, imata v vlogi sovoditeljic manj vloge, poleg tega sta po mnenju mnogih zgolj lepotni dodatek, je pa bila deležna obilo pohval španska igralka Rocio Munoz Morales. Seveda organizatorji najboljše prepuščajo sobotnemu velikemu finalu.

Alberto Terenghi/Jaka Ivančič/Žiga Rustja

Novosti letošnjega že 65. festivala je kar nekaj, predvsem bodo voditelji deležni precej manjšega honorarja kot v preteklosti. Seveda bo največji kos pogače pobral Carlo Conti, ki ima sicer letno pogodbo s televizijo RAI, težko en milijon in 300 tisoč evrov. Za njegovo delo na tej prireditvi mu bodo honorar zvišali še za 300 tisočakov. Carlo si je že dolgo želel za krmilo sanremskega festivala, in kot je dejal, mu je končno uspelo, pri čemer honorar sploh ni tako pomemben.

Naj samo spomnimo, da so voditelji prejšnjih festivalov, ki so bili obenem tudi umetniški direktorji prireditve, dobili milijonske evrske honorarje.