Zabava

Konec je, rak se je razširil

T.P.
30. 9. 2014, 16.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Igralka Lynda Bellingham (66), ki se je proslavila z vlogo v televizijskem šovu Loose Women in nastopala v številnih reklamah, je javnosti v pretresljivi izpovedi zaupala, da je njena huda bolezen prišla v zadnjo fazo.

Zdravniki ocenjujejo, da je Lyndi ostalo le še nekaj tednov življenja, igralka pa upa, da bo živela vsaj še toliko časa, da bo dočakala še zadnje novoletne praznike. Verjame, da bo umrla januarja prihodnje leto.

Rak se je razširil na jetra in pljuča, igralka pa se je odpovedala kemoterapiji.

Še pred letom dni, po diagnozi raka na debelem črevesju, je Lynda verjela v ozdravitev, vendar se je njeno stanje kljub zdravljenju poslabšalo. Veliko časa je preživela v bolnišnici, zdaj pa se je odločila, da se bo povsem odpovedala kemoterapijam. Jasno ji je namreč postalo, da je zdravniki ne morejo pozdraviti, kvečjemu ji lahko podaljšajo življenje.

»Odkar sem se odločila odpovedati kemoterapiji, čutim olajšanje. Dejstvo je, da je moje telo začelo razpadati, jaz pa si želim, da se me družina spominja cele. Želim, da se me vsi spominjate takšne, kot sem bila,« je povedala umirajoča igralka.