Zabava

Kneginja Charlene v strahu pred tekmico

K.K.
30. 8. 2014, 10.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Monaška kneginja Charlene je noseča. Pravijo celo, da pričakuje dvojčka in veselje v kneževini je zato še toliko večje. Medtem pa se nad Charlene zgrinjajo preteči temni oblaki, ki ogrožajo njeno srečo.

Iz ozadja, kamor se je bila prisiljena umakniti, se namreč vsiljivo vrača nekdanja ljubica kneza Alberta, manekenka in stevardesa Nicole Costa, ki je tudi mati Albertovega nezakonskega sina Alexandra (10).

Očitno se ji zdi, da prihaja njen trenutek. Odkar Charlene pričakuje zakonitega monaškega dediča, poskuša temnopolta Nicole opozarjati nase, na svoje odnose z monaškim knezom in pravice svojega sina Alexandra.

»Otrok, ki ga pričakuje Charlene, bo navsezadnje polbrat ali polsestra mojega Alexandra. Razumljivo, da si želim, da bosta naši družini v kar se da tesnih in dobrih odnosih,« je izjavila za neko špansko revijo. Očitno je polna načrtov, kako se bo zrinila na monaški dvor in znova zasedla vidno mesto v življenju kneza Alberta. Charlene pa Nicole kratko malo ne trpi. Če bi mogla, bi jo utopila v žlici vode. »Albertova preteklost ni moja stvar,« je izjavila, hkrati pa poskrbela, da Nicole, ki je bila do Charlenine poroke z Albertom redna gostja na elitnih prireditvah na monaškem dvoru, zdaj nima več vstopa na Ples Rdečega križa ali Ples vrtnic.

Toda Albert je očitno navezan na sina in zato tudi prizanesljiv do nekdanje ljubice. Za Alexandra plačuje deset tisoč evrov mesečne vzdrževalnine. Nicole in Alexandru je kupil razkošno, dva milijona evrov vredno vilo v kraju Vilefranche sur Mer v bližini Monaka. Tudi v Parizu jima je kupil luksuzen apartma, v Londonu, kjer ima Nicole zdaj stalno prebivališče, pa jima je podaril čudovito stanovanje, vredno 8,5 milijona evrov. Nicole skrbi za to, da imata Alexandre in njegov oče redne stike. Zatrjuje tudi, da sta po sedem let trajajočem ljubezenskem razmerju z Albertom ohranila ljubeče prijateljske stike in da bi oba storila vse, da bo Alexandre srečen otrok.

Charlene poskuša biti razumevajoča, včasih pa preprosto ni kos Nicolinim spletkam. Posebno zdaj, ko je utrujena zaradi nosečnosti in slabosti, ki jo tarejo, nima moči za spopade z vsiljivo tekmico iz Albertove preteklosti. Ko bo decembra rodila in se ji bodo povrnile moči, pa bo gotovo storila vse, da utrdi svoj položaj na monaškem dvoru. Alexandre si seveda zasluži očetovo ljubezen in skrb, vendar s tem še ni rečeno, da si bo tudi Nicole izborila prostor v monaški knežji družini.