Zabava

Ponosen na sina

Andreja Comino
30. 8. 2014, 09.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Eden najboljših slovenskih rokometašev Vid Kavtičnik, ki si kruh služi v tujini, te dni prekipeva od zadovoljstva. Z izvoljenko Mašo Požar, s katero imata štiri leta in pol staro hčerko Laro, sta pred kratkim postala starša še prikupnega fantka Leva. »Nadvse sem zadovoljen z našo štiričlansko družino,« je posebej za Lady iz južnofrancoskega mesta Montpellier sporočil Vid, ki se je že začel pripravljati na novo sezono.

Nikola Miljković
Vid in Maša pravita, da se jima je v življenju končno vse ujelo in da uživajo kot prava družina. Pri Mašini prvi nosečnosti pa je bilo precej drugače. Večino sladkega pričakovanja sta preživela ločeno, saj je imela pravnica in nekdanja odlična teniška igralka obveznosti v Ljubljani. Po Larinem rojstvu pa so si spletli družinsko gnezdo v Montpellieru, mestu, ki je z 250.000 prebivalci malo manjše od Ljubljane. Vid takrat ni skrival navdušenja, da ima svoji dekleti končno pri sebi in da se ne videvajo več samo za nekaj dni ali konec tedna. Športnik je v letih, ki jih delovno preživlja v tujini, že dodobra usvojil francoščino, Maša pa je imela sprva več težav, saj ob prihodu ni znala niti besedice francosko. Vso energijo je tako posvetila učenju francoščine, ko pa je Lara nekoliko zrasla, si je tudi našla službo.

Naporni konec nosečnosti
Življenje v obmorskem mestu vsem zelo prija. »V Franciji je drugače kot v Sloveniji. Mame spodbujajo, da gredo z dojenčkom hitro na svež zrak, novorojenčke prvič okopajo že v porodnišnici in mamam pokažejo, kako naj jih kopajo doma. Tako sva z Laro hitro šli v trgovino in po opravkih. Ko je bil Vid na treningih in tekmah, sva se veliko sprehajali,« se spominja Maša, ki si je skupaj z Vidom želela povečanja družine. Nedavno se jima je želja izpolnila. »Moram reči, da je bilo proti koncu nosečnosti kar malce naporno. Lev se je v 37. tednu nosečnosti obrnil na noge, in čeprav sem s porodničarjevo pomočjo vseeno poskušala roditi naravno, je bil na koncu potreben carski rez,« razlaga Maša, ki se je odločila tudi v drugo roditi v Franciji. »Vse je potekalo odlično, moram pa reči, da sem bila veliko bolj utrujena kot po prvem porodu in tudi nad samo bolečino med okrevanjem sem bila kar malce presenečena. Vendar sem imela srečo, da se je Lev rodil prav na začetku Vidovega dopusta, tako da mi je lahko ogromno pomagal,« pripoveduje Maša, Vid pa dodaja, da je skupaj z Laro nekaj tednov kar se da crkljal Mašo in sina. »Lev je super dojenček, zelo rad in pogosto je, tako da se ponoči ne zbujamo kaj dosti. Kadar pa se, je tak dobrovoljček, da ni čisto nič težko,« je zadovoljen Vid.

Počitnice v Franciji
V Sloveniji so ostali njihovi številni prijatelji. Toda letos so jih morali razočarati, saj se z majhnim dojenčkom niso hoteli vračati v Slovenijo, ker bi bilo to bilo prezahtevno. Počitnice so raje preživeli kar v Franciji. »Lara čudovita starejša sestrica, najraje mi pomaga Leva kopati. Čeprav je še zelo majhen in se z njim (še) ne more igrati, se z njim veliko ukvarja. Kaže mu knjige, uči ga besede in črke in komaj čaka, da ga bo lahko nosila naokoli. Zelo si je želela dojenčka in je bratca tudi lepo sprejela. Prav tako si z Vidom poskušava vzeti čas samo zanjo. Kadar gre eden od naju z njo sam na plažo ali sladoled, je nekaj trenutkov posvečenih samo njej,« pravi Maša, ki se je morala v materinstvu precej hitro znajti sama. Za Vida so se namreč že začele priprave, tako da zdaj že trenira s polno paro in se pripravlja na novo sezono. »Začetek treningov in konec počitnic je pomenil tudi malce več organizacije, vendar moram reči, da se kar dobro usklajujemo. Z Laro in Levom se zjutraj in proti večeru, ko ni takšne vročine in ko nimam treningov, odpravimo malo v mesto ali na igrišče s kakšno Larino prijateljico. Prav tako nikoli ne zmanjka dela doma. Zelo smo bili veseli obiskov babic in dedkov, ki so priskočili na pomoč, da smo laže ujeli ritem z Levom. Seveda pa je z dvema malčkoma precej več dela in manj časa. Včasih se mi zdi, da ima dan premalo ur za vse, kar bi želeli početi,« se še zasmeji postavni rokometaš.