Zabava

Koga osvaja Roko

R.T.
18. 7. 2014, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Vse bolj uveljavljenega mladega glasbenika že od začetka njegovega resnejšega udejstvovanja na glasbeni sceni poleg skladb in prepevanja spremlja tudi sloves ljubitelja deklet.

Teh naj bi si, če sodimo po govoricah, doslej nabral že kar omembe vredno število. Koliko natančno in koliko od ugibanja je tudi res, je težko reči, ker Roko Bažika prebrisano molči in o tem ne zine niti besede. Zakaj ne, verjetno najbolje ve sam, vsekakor pa drži, da je tudi na estradi njegov krog oboževalk vse večji.

Te dni bo tako znova razveselil hrvaške, nastopil bo namreč na festivalu Marka Pola na Hrvaškem, na Korčuli, od koder po strani enega od staršev izvirajo tudi njegove korenine. Nastopa na festivalu, kjer se bo predstavil s svojo skladbo Sedam dana, se še posebej veseli. Poleg tega da bo na domačem terenu in da verjame, da mu bo to prineslo srečo, je vesel tudi zaradi festivala.

Ta bo namreč mednarodni, nastopila pa bodo tudi imena, kot sta Neda Ukraden, Alen Islamović in drugi. In verjetno ga bodo videle tudi oboževalke iz tujine, saj bo festival v glavni poletni turistični sezoni.

Sicer pa je Roko že nekaj dni na Korčuli, kjer pri sorodnikih nabira moči na poletnih počitnicah. Letos bo namreč moral izkoristiti prav vse proste dni, saj ga poleg nastopov prihodnji mesec čaka nastop na še enem festivalu, v Opuženu. Na Melodijah hrvatskog juga bo moči pomeril v duetu z Alenom Vitasovićem. Fantoma se je obetal nastop že na letošnjem festivalu v Splitu, vendar je zaradi organizacije tokrat splitska tradicionalna glasbena prireditev trajala le en večer, in se bo novi duet tako predstavil na drugem festivalu.