Zabava

Jabolk v resnici sploh ne mara!

Sonja Javornik
1. 1. 2014, 21.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

OKROGLA OBLETNICA Skupina Crvena jabuka bo prihodnje leto praznovala 30. rojstni dan. Ob tej priložnosti smo pevca zasedbe Žera vprašali, kakšna jabolka ima najraje, pa tudi to, če se je že naveličal nastopanj.

Rdeča je najboljša barva.

Ali so rdeča jabolka (Crvena jabuka, op. p.) boljša od rumenih?

Rdeča so vedno boljša od rumenih (smeh), saj je to barva ljubezni, barva vina!

Imate sploh radi jabolka?

Rdeča ja ... Ma, hecam se. Bolj malo jem sadje, pravzaprav skoraj nikoli ... Ampak jabolka so bila za skupino bolj pomembna zaradi biblijskega jabolka in Adama in Eve ... 

Že vsa leta imate isti imidž. Je to zdaj namerno, se v taki podobi dobro počutite ali si zdaj sploh ne upate več spreminjati pričeske in stila oblačil?

Nikoli se nismo ukvarjali z imidžem, niti ne razmišljamo o njem. Mi smo najbolj vsakdanji ljudje, ki živijo svoje življenje. Ne bomo se spreminjali. Vedno bomo do konca iskreni in bomo igrali, kar čutimo.

Koliko gela za lase porabite na teden?

Hehe, gela ne uporabljam več, to je bilo v osemdesetih. Danes je še kaj drugega, in to je dax. Ta mala škatlica traja po leto dni, sicer pa mi lasje stojijo navzgor že zaradi navade. Na srečo imam še dovolj las, hehe.

Kako dolgo bi zdržali brez glasbe, brez nastopov?

Brez odra, brez ceste in brez koncertov ne bi zdržal prav dolgo. To je moje življenje, to je zame vse.

Vas v skupini vsi pridno poslušajo ali prisegate na demokracijo?

Hehe, demokracija ... Vsak v skupini ima svojo nalogo, kar velja tudi za druge, ki delajo za Jabuko. Tako je vse urejeno in je zadovoljstvo delati, ko vsak dobro opravlja svoje delo in tisto, kar najbolje zna. Kar se tiče odločitev, pa sem na koncu res jaz tisti, ki odločim, kaj je najboljše.

Ste se katere pesmi že naveličali, ker jo igrate na vsakem koncertu že tri desetletja?

Pesmi – vsaj v našem primeru – se ne moremo nikoli naveličati, saj niso nastale po naročilu ali da bi bili mi zaradi njih v medijih. Nastale so iskreno, tiho in vsaka ima svoje življenje.

Kje boste praznovali novo leto?

Za silvestrovo igramo v Makarski, na trgu Petra Kačiča. Bo ognjemet in še kup drugega programa, zato vabim vse, ki imajo radi Dalmacijo, da se nam pridružijo.