Zabava

Viktorji 2007: Nov voditeljski par - Slon in Sadež

13. 3. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prireditev sta tokrat vodila Slon in Sadež (Igor Bračič in Jure Karas), vse vokalne glasbene vložke, ki so spremljali dobitnike in podeljevalce, pa sta prispevali vokalni zasedbi Perpetuum Jazzile in Xplozion pod vodstvom Tomaža Kozlevčarja.

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Voditelja Viktorjev 2007 Slon in Sadež

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Na rdeči preprogi Nina Osenar

Dobitniki viktorjev popularnosti:

radijska osebnost: Matej Špehar Racman

radijska postaja: Radio Center

glasbeni izvajalec: Zoran Predin

televizijska osebnost: Marko Potrč

televizijska oddaja: Avantura

lokalna, regionalna ali kabelska TV-postaja: MTV Adria

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Pomlad z Big Foot Mamo in ansamblom Lojzeta Slaka

Dobitniki strokovnih viktorjev:

otroška in mladinska TV-oddaja: Štafeta mladosti

obetavna medijska osebnost: Lili Žagar

igrana TV-oddaja ali TV-film: Naša mala klinika

dokumentarna TV-oddaja: Otroci s Petrička

zabavna TV-oddaja: As ti tud not padu?!

voditelj zabavne TV-oddaje: Jurij Zrnec

informativna TV-oddaja: 24 ur

voditelj informativne TV-oddaje: Slavko Bobovnik

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Vabile so polne mize

viktor za posebne dosežke: Marko Naberšnik (Utemeljitev: Koliko slovenskih filmov lahko napolni kinodvorane? Zaradi koga se še odpravimo v multiplekse, kdo še poskrbi, da se vsaj za nekaj časa odpre tudi kaka na pol pozabljena dvorana v manjšem kraju? Ustvarjalcev, ki bi jim to uspelo, ni prav veliko. A ne gre le za gledanost slovenskega filma, gre za to, ali sploh še verjamemo vanj. Uspeh Petelinjega zajtrka zato niso le množice v dvoranah, ampak tudi medijski odziv. Ker so Petelinji zajtrk sprejeli kritiki, ker se zaradi njega filmska srenja ni kriminalno sprla, ker so ljudje šli film ne le gledat, ampak so tudi širili glas o njem, ker smo lahko prebrali, slišali in videli, da se je končno spet nekaj premaknilo, ker smo spet začeli verjeti v slovenski film, si viktorja za posebne dosežke zasluži režiser filma Marko Naberšnik.)

viktor za posebne dosežke: Bojan Krajnc (Utemeljitev: Kaj pomeni uravnotežen televizijski program? Da imamo do sekunde natančno odmerjene nastope pozicije in opozicije, sončne in senčne vlade, poslancev in komentatorjev z enega in drugega pola? Kakšna neumnost. Uravnotežen program je tisti, ki ga lahko spremljamo, ne da bi nam bilo ob tem slabo zaradi neumnosti ali osladnosti, nesmiselnosti ali razvlečenosti. To niso kupljeni ali prekopirani recepti iz tujine, to niso le drago plačane serije in filmi. Radi imamo programe, v katerih sta uravnotežena inteligenca in smeh, ne pa politična pola. Ne maramo neumnosti in cenenosti, bahavosti ali zapravljanja po nepotrebnem. Radi imamo dobre oddaje. In merilo za dobre oddaje je preprosto: ob njih prižgemo televizijo, zaradi njih si prilagodimo urnik. Nagrajenec nas je v zadnjem času najprej pripravil do tega, da smo začeli izpuščati nedeljske izlete. Nato smo zaradi njega in zaradi krojačev programa, ki vladajo urnikom, začeli ponočevati ob sobotah. Viktorja za posebne dosežke dobi za podpis pod oddaji NLP in Hri-bar ter za prispevek k inteligentni TV-produkciji Bojan Krajnc.)

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Na odru so kipec prevzeli Dare Hering, Marijan Petan in Tomaž Kozlevčar

viktor za življenjsko delo: New Swing Quartet (Utemeljitev: Redki ustvarjalci se zasidrajo v srca gledalcem in poslušalcem in ostanejo tam dolga desetletja. Televizijskim voditeljem se po navadi odpovedo, filmske zvezde izgubijo boj z gubami, glasbenikom začne škripati glas. Res? Poznamo vsaj eno izjemo. Konec šestdesetih, Slovenija. Skupinica mladih pevcev se odloči za slog, ki poslušalcu ni tako blizu kot harmonika ali vse bolj prisotni rok. Uberejo svojo pot, po mnenju nekaterih primernejšo za ZDA kot za domovino. O, kako so se kritiki ušteli! 40 albumov, 40 let, nepregledno število koncertov in odrskih nastopov, decibeli in decibeli aplavzov, tisoči, deset- in stotisoči poslušalcev ... Spiritual, jazz, gospel, predelave klasik, duhovni napevi, nepozabne praznične izvedbe melodij in besedil, ki sežejo v srce poslušalcu in kritiku ... Pogosto so nastopali tudi samostojno, a vselej so se nato spet zbrali in v zasedbi, ki smo je bili vajeni štiri desetletja, spet navdušili. Na njihove pesmi nas vežejo spomini, na njihove podobe anekdote in asociacije. In zdaj, ko so se poslovili, se še bolj zavedamo njihove enkratnosti, čudovitosti, nepozabnosti. Viktorja za življenjsko delo premejo za štiri desetletja vrhunskega glasbenega ustvarjanja člani najbolj standardne postave legendarne četverice. Dare Hering, Tomaž Kozlevčar, Marijan Petan in Oto Pestner –  New Swing Quartet.)

Na prireditvi Viktorji 2007 so kot glasbeni izvajalci nastopili: gruzijsko-britanska zvezdnica Katie Melua, ki je zapela skladbo 9 Million Bicycles; Big Foot Mama in narodno-zabavni ansambel Lojzeta Slaka s skladbo Pomlad; Omar Naber s skladbo Sanjam, na odru so ga spremljali plesalci Kazine; Jan Plestenjak je z zborom Perpetuum Jazzile (a capella) zapel pesmi Soba 102 in Kradeva brez vere. Kot napoved, tik pred podelitvijo viktorja za življenjsko delo je zapela Nuška Drašček, Olivera Dragojevića pa so v skladbi Više mi nije važno spremljali Tomaž Kozlevčar in Xplozion.

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Na koncu prireditve so zapeli Oliver Dragojević in Xplozion