Zabava

Joj, še ena Rebecca Black…

S.R.
10. 11. 2012, 12.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Najverjetneje ste dobro leto nazaj vsi slišali prvenec mlade pevke Rebece Black z naslovom Friday. Gre za eno najbolj osovraženih pesmi vseh časov. A nadebudnih mladih pevk to ne ustavi.

Rebecca si je s pesmijo nakopala tono žaljivk, ki pa je v bistvu niso kaj dosti prizadele, saj je bila še naprej prepričana, da je pesem dobra in da se ji obeta bleščeča pevska kariera. No, o tej karieri danes ni ne duha ne sluha. In glede na njen prvenec smo za to lahko le hvaležni.

A očitno Rebecca še ni bila dovolj, saj smo sedaj dobili še eno nadebudno mlado pevko, željno svetovnega uspeha. Govora je o Nicole Westbrook, ki je na spletnem portalu YouTube 7. novembra objavila pesem ''Its Thanksgiving''. Sodeč po prvih odzivih, se pesem lahko kosa celo z Rebeccinim ''Petkom'', kar že samo po sebi pove dovolj.

Nicole si je v treh dneh nabrala dobrih 490.000 ogledov, a je hkrati preko 21.000 uporabnikov pod pesmijo kliknilo, ''ni mi všeč'' (všeč pa je samo 2.599 ljudem). Najverjetneje bo Nicole tako kot Rebecca kaj hitro postala internetni ''meme'', tako da šal na njen račun ne bo manjkalo. Sicer se vsi strinjajo, da njena pesem uniči zahvalni dan (''thanksgiving'') tako, kot je Rebeccina uničila petek.

O kvaliteti priča tudi dejstvo, da je besedilo napisal Patrice Wilson (nigerijski najstniški zvezdnik in tekstopisec), ki se je podpisal tudi pod Rebeccino ''uspešnico'', tako da gre za besedilo, ki ga vsi poznajo in sovražijo, le da je tokrat dodana še praznična nota. No ja, za razliko od Rebecce ima Nicole nekje na dveh tretjinah pesmi tudi majhen raperski vložek. Poslušajte in se čudite, nato pa si zavrtite še Rebeccin ''Friday'' in presodite, katera je ''boljša''.