Zimski športi

Los Angeles nadigral Vancouver, Kopitar zadel za 3:0

STA
9. 11. 2014, 08.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL v noči na nedeljo doma premagali Vancouver Canucks s kar 5:1. Parado zadetkov v Staples Centru je v 10. minuti odprl Marian Gaborik, Anže Kopitar je ob koncu prve tretjine povišal že na 3:0. Častni gol za goste je osem minut pred koncem tekme.

Profimedia

Težave se kraljev v sezoni 2014/15 držijo kot klop kože. Potem, ko je na prejšnji tekmi zaradi poškodbe očesa manjkal Justin Williams, je moral tokratno tekmo zaradi poškodbe izpustiti izkušeni branilec Robyn Regehr, tako da so prvaki proti Vancouvru zaigrali z vsega petimi branilci. V ekipi manjka suspendirani branilec Slava Vojnov, na tribuni pa je znova ostal še napadalec Andy Andreoff.

V 10. minuti tekme je sodniški met v napadalni tretjini dobil Kopitar, ki je nato plošček priboril še ob ogradi, ga podal do Mariana Gaborika, ta do Aleca Martineza, ki je streljal, odbitek pa je v gneči za hrbet Ryana Millerja za 1:0 pospravil Gaborik. Domači so svoje vodstvo podvojili pet minut kasneje, ko je protinapad domačih z natančnim strelom z modre črte po podaji Tannerja Pearsona uspešno zaključil Jake Muzzin. Slabi dve minuti pred iztekom prvih 20 minut je Muzzin plošček poslal nazaj v napad, Gaborik je podaljšal do Kopitarja, ki je za tretji gol sezone zadel od prečke.

Tudi na začetku drugega dela so bili domači boljši tekmec. Brez moči pa je bil reprezentančni vratar ZDA točno na polovici tekme, ko je od daleč sprožil Martinez, odbitek pa je v mrežo s sedmim zadetkom v sezoni pospravil Tyler Toffoli za 4:0. Na začetku zadnje tretjine je Millerja v gostujočih vratih zamenjal Eddie Lack, ki ga je takoj preizkusil Dustin Brown. Brez moči je bil Šved v 43. minuti tekme, ko je gostom ušel Jeff Carter, ki je hladnokrvno zadel od prečke za 5:0. Do častnega zadetka so Canucksi prišli v 52. minuti tekme, ko je plošček Lindena Veyja srečno prišel do Chrisa Higginsa. Kralji bodo imel zdaj nekaj dni premora, naslednja tekma jih čaka v noči na četrtek.

"To je bila ena naših najboljših tekem v tej sezoni in zelo sem se zabaval. Plošček je bil večino časa v naši lasti, na igrišču smo bili vseskozi gospodar in se hitro premikali," je po tekmi povedal Toffoli.

V ostalih tekmah so Florida Panthers s 4:6 izgubili proti Calgary Flames, Toronto Maple Leafs so bili s 5:4 boljši od New York Rangers, Ottawa Senators pa so po podaljšku izgubili proti Winnipeg Jets z 1:2. Philadelphia Flyers so s 4:3 ugnali Colorado Avalanche, z enakim izidom so po podaljšku Washington Capitals premagali Carolina Hurricanes. Dallas Stars so s 3:5 priznali premoč San Jose Sharks, Buffalo Sabres pa Pittsburgh Penguins z 1:6. Montreal Canadiens so bili od Minnesota Wild boljši s 4:1, Columbus Blue Jackets so s 4:7 klonili proti Tampa Bay Lightning, Arizona Coyotes proti New York Islanders z 0:1, St. Louis Blues pa z 1:2 proti Nashville Predators.