Nogomet

Novi športni direktor Olimpije

jb
10. 12. 2013, 12.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Po skoraj letu in pol bo Olimpija spet dobila športnega direktorja.To ne bo Mile Ačimović, torej tisti, ki je nazadnje opravljal to nalogo, to ne bo ne Dejan Stanković, ki so ga mediji v zadnjem času povezovali z Olimpijo.

Grega Wernig

K zeleno-belim se seli Sašo Udovič, nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant, ki se je zadnjih nekaj let dokazoval v Novem mestu. Tudi pri Krki je bil športni direktor, zdaj bo prevzel vajeti v klubu, v katerega se vrača po dolgih 22 letih. Kot nogometaš je dres Olimpije nosil v prvem delu prve sezone v samostojni Sloveniji (tedaj je zabil štiri gole na šestnajstih tekmah), nato je odšel k Slovanu in si z odličnimi igrami na Kodeljevem priigral tudi prestop na tuje.

Udovič je tudi po koncu kariere ostal zvest nogometu, zdaj pa se bo lotil še najzahtevnejše naloge doslej. Prihaja namreč v klub, ki že nekaj sezon zaostaja za visokimi pričakovanji navijačev in vseslovenske javnosti. Kako mu bo šlo, bomo še videli, vsekakor pa bo moral takoj zavihati rokave. Že v teh dneh naj bi Olimpijo zapustila kopica nogometašev, ekipo bo torej v zimskem premoru potrebno temu primerno zakrpati. Udoviča naj bi Ljubljančani uradno potrdili v tem tednu.