Bencin

Predstavitve novih dirkalnikov F1 na spletu ali v Jerezu

STA / J. P.
17. 1. 2014, 21.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Moštva formule 1 bodo do konca januarja večinoma že pokazala svoja nova orožja za sezono 2014.

Za zdaj je datume predstavitev določilo sedem ekip, tri bodo izvedla klasično predstavitev na dirkališču v Jerezu, med njimi bodo tudi branilci naslova prvaka Red Bull, McLaren in Ferrari pa sta se odločila za spletno razkritje novih bolidov.

Za zdaj kaže, da bodo ljubitelji tega športa najprej videli novega McLarna, ki je napovedal predstavitev na spletu za 24. januar.

Red Bull, Mercedes in Caterham bodo dirkalnike predstavili na dirkališču v Jerezu 28. januarja, ko se bodo začela testiranja za novo sezono svetovnega prvenstva. Pri tem so jih prehiteli pri Toru Rossu, saj so napovedali, da bodo avtomobil razkrili na tem dirkališču že dan pred začetkom testov. 

Za zdaj kaže, da bodo ljubitelji tega športa najprej videli novega McLarna, ki je napovedal predstavitev na spletu za 24. januar. Dan pozneje bo prav tako v spletnem okolju zaživel še novi Ferrarijev dirkalnik, ki mu bodo ime izbrali navijači, tovarna iz Maranella je namreč ponudila pet možnosti, zdaj pa potekajo glasovanja na socialnih omrežjih. Sauber si je za spletno predstavitev izbral 26. januar.