Avenija

Ljubljenec starejših dam

S.J.
3. 3. 2015, 15.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

»Brijem brado i brkove, da ličim na Pankrte« (Brijem si brado in brke, da bi bil podoben Pankrtom) je nekoč prepeval Branimir Štulić - Johnny v eni od uspešnic legendarne zasedbe Azra.

Sonja Javnornik

Ja, nekoč so bili naši rokerji obriti. Takrat je modne smernice za vso Jugoslavijo očitno narekoval Peter Lovšin, v samostojni Sloveniji pa je bil med rokerji dolgo zgled Siddhartin pevec Tomi M. s svojo prav umetelno urejeno brado.

Morda so prav zaradi njega po obrazu čedalje bolj kosmati tudi njegovi kolegi, saj smo opazili vsaj tri, ki pa bolj kot nanj spominjajo na islamske fundamentaliste: pevca skupine Dan D Tokaca, bigfootovca Grego Skočirja in Matevža Šaleharja - Hama iz skupine Tribute 2 Love.

Vsaj pri Hamu pa ne gre toliko za upoštevanje modnih smernic, temveč tudi za kanček lenobe, saj je iskreno priznal: »Včasih sem si brado urejal z aparatom, potem pa se je naprava pokvarila – in to je rezultat. Vendar sem na račun svoje brade dobil kar nekaj zanimivih komplimentov. Zadnjič je k meni pristopila starejša urejena gospa, stara okoli petinšestdeset let, in mi rekla, da je moja brada res prava brada. Zato sem si rekel, da jo bom kar obdržal.«