Plohe in nevihte

Pripravite se: mokro bo

T.L.
12. 3. 2018, 08.23
Posodobljeno: 12. 3. 2018, 08.25
Deli članek:

Čeprav se ponekod že kaže sonce, pa nas vreme v tem tednu ne bo navdajalo s pretiranim navdušenjem, saj bodo plohe in nevihte precej pogoste.

Bobo
V tem tednu bodo plohe in nevihte pogost vremenski pojav.

V zadnjih dneh se je otoplilo, tako da nas na mraz in sneg v nižinah spominjajo le še manjše zaplate snega. S pomladjo prihaja tudi sprememba vremenskih vzorcev. Vreme se bo v tem tednu hitro spreminjalo. Pogoste bodo plohe in posamezne nevihte, ob tem napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Tudi danes bo čez dan precej toplo, najvišje dnevne temperature pa bodo od 8 do 13, na vzhodu in ob morju okoli 15 °C. Vreme bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bodo občasno padavine, deloma plohe, lahko pa tudi zagrmi.

Tudi jutri se nam obeta spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, sredi dneva in popoldne pa bodo krajevne padavine, deloma plohe in tudi kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 4 do 11, na Primorskem in v vzhodnih krajih okoli 13 °C.