Prvo obilnejše sneženje?

Plugi so pripravljeni, saj naj bi v nižinah zapadlo veliko snega

G.G.
11. 11. 2016, 07.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Vremenoslovci napovedujejo sneženje, a ne povsod po državi. V noči na soboto bo lahko predvsem na vzhodu in jugu države snežilo do nižin. Na vzhodu bi lahko zapadlo okoli 15. centimetrov snega.

STA
V soboto naj bi postopno padavine oslabile in prenehale.
Voznikom sicer na AMZS svetujejo, naj pred odhodom preverijo prevoznost cest na območju, kamor so namenjeni. Poleg tega naj računajo, da bo v primeru sneženja vožnja trajala dlje, in se na pot odpravijo prej.

Na Darsu voznikom ob napovedanem sneženju svetujejo, naj se na pot s svojimi vozili odpravijo le z obvezno zimsko opremo. "Največ snega po trenutnih napovedih pričakujemo na območju vzhodne Slovenije v času od 15. ure do polnoči, kjer se predvideva okoli 15 centimetrov snega. Predvidevamo, da bo potrebno tudi pluženje na območju od Celja do Trojan, kjer bo po trenutnih napovedih od 12. do 18. ure zapadlo od pet do deset centimetrov snega. Podobne razmere bodo tudi na Dolenjskem," so navedli.

Voznikom sicer na AMZS svetujejo, naj pred odhodom preverijo prevoznost cest na območju, kamor so namenjeni. Poleg tega naj računajo, da bo v primeru sneženja vožnja trajala dlje, in se na pot odpravijo prej.

Še napoved Agencije za okolje (Arso). Čez dan bo prevladovala oblačnost, na jugu pa se bodo dopoldne pojavile rahle padavine, ki se bodo popoldne okrepile in razširile nad večji del Slovenije. Po nižinah bo sprva deževalo, zvečer in v noči na soboto pa bo predvsem na vzhodu in jugu države lahko snežilo do nižin. Sredi dneva bodo temperature od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj, popoldne in zvečer pa se bo hladilo.

Jutri bo sprva pretežno oblačno, sredi dneva bodo padavine večinoma ponehale. Čez dan se bo od zahoda postopno delno jasnilo. Burja na Primorskem bo oslabela in ponehala, na Štajerskem in v Prekmurju pa bo še pihal severni do severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah okoli -4, ob morju 7, najvišje dnevne od 5 do 8, na Primorskem do 13 stopinj C.