Še razmeroma sončno

Se danes odpravljate kam? Lahko vam pokvarijo dan

J.P./STA
29. 5. 2016, 09.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes bo dopoldne še razmeroma sončno. Popoldne in zvečer bo spremenljivo oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale plohe in nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.

Arhiv Svet24
Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27, na vzhodu do 30 stopinj Celzija.

Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27, na vzhodu do 30 stopinj Celzija. Zvečer in v prvem delu noči bo nekaj ploh in neviht tudi v vzhodnih krajih. Jutri bo v vzhodni Sloveniji deloma sončno s kakšno ploho. Drugod bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi plohami, predvsem popoldne tudi posameznimi nevihtami. Še bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

Obeti: V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v popoldanskem času bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Še bo pihal zahodni do jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in Alpami je plitvo ciklonsko območje. Hladna fronta bo zvečer dosegla naše kraje. Iznad Sredozemlja doteka pred njo k nam dokaj topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno od nas večinoma sončno, v krajih zahodno in severno od nas se bodo popoldne in zvečer začele pojavljati plohe in nevihte. Jutri bo spremenljivo oblačno.V krajih vzhodno od nas bo več sonca, drugod bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo jugozahodni veter.

Biovreme: v nedeljo se bo krepila vremenska obremenitev, občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na ponedeljek bo moteno. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.