Vreme

FOTO: Kje je zapadlo največ snega?

G.G.
3. 1. 2016, 07.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V soboto je po daljšem obdobju suhega vremena končno zapadel sneg. Do jutra je največ snežink zapadlo v osrednji Sloveniji, v okolici Novega mesta, v Beli krajini in na Kočevskem.

Mateja Jost / Facebook
V Velikih Laščah in okolici je zapadlo okoli 15 centimetrov snega.

promet
Na dolenjski avtocesti pred odcepom za Višnjo Goro.

V Kočevju so v zadnjih štiriindvajsetih urah namerili 17 centimetrov novozapadlega snega, v Novem mestu pa le centimeter manj, je zapisano na straneh Agenciji RS za okolje (Arso). V Postojni in Črnomlju višina snežne oddeje seže do 15 centimetrov, v Ljubljani pa se lahko otroci razveslijo 13 centimetrov bele podlage. Od 10 do 15 centimetrov snega je zapadlo tudi na Gorenjskem

Drugod po Sloveniji je zapadlo manj snega. V Celju so namerili 7 centimetrov, v Slovenj Gradcu 5, v Mariboru pa le za vzorec.

Že do opoldneva bo snežeje povsod ponehalo, najkasneje v južni Sloveniji, pravijo vremenoslovci. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo gradila snežne zamete. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do -1, na Primorskem do 5 stopinj.

promet.si
Takšna je bilo ob 8. uri križišče v Brezovici.

Snežen začetek tedna

Zaradi snega, so na cestah posipne in plužne skupine. Na prometnoinformacijskem centru voznikom priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

Jutri bo oblačno, čez dan bodo padavine od zahoda znova zajele vso Slovenijo in zvečer ponehale. Ob morju bo deževalo, drugod snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -4 do -1, na Primorskem do 5 stopinj C.

V torek bo oblačno. Padavine bodo sredi dneva in popoldne od jugozahoda znova zajele vso Slovenijo in do srede zjutraj ponehale. Na Primorskem in v Beli krajini bo deževalo, drugod večinoma snežilo. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in brez padavin.

promet.si
Na klancu pred Mislinjo.