Vreme

Pretežno jasno bo

STA/J.P.
28. 10. 2014, 09.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes in jutri bo pretežno jasno, sprva predvsem na jugovzhodu še zmerno oblačno. Po nižinah v notranjosti države bo zjutraj in deloma dopoldne megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo jutri ponehala, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, v alpskih dolinah do -4, najvišje dnevne od 8 do 12, na Primorskem do okoli 16 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno jasno bo, le na severnem Hrvaškem bo še nekaj več oblačnosti. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo jutri ponehala.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda doteka k nam v nižjih plasteh ozračja razmeroma hladen zrak.

Obeti: V četrtek in petek se bo nadaljevalo suho jesensko vreme. Precej jasno bo z občasno zmerno oblačnostjo, na vzhodu tudi pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megleno. V izpostavljenih legah bo predvsem v četrtek zjutraj še možna slana.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo večinoma ugoden, v krajih z jasnim vremenom tudi spodbuden. V krajih z dolgotrajnejšo meglo ali nizko oblačnostjo bodo pri najbolj občutljivih občasno možne manjše težave.