Vreme

Spremenljivo do pretežno oblačno

M.J.
10. 10. 2014, 09.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes in jutri bo v zahodni in delu osrednje Slovenije spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem ponekod na severnem Primorskem in Notranjskem bo občasno deževalo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Drugod bo precej jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, najvišje dnevne od 19 do 24, v vzhodni Sloveniji do 26 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih zahodno od nas in v Gorskem Kotarju bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo ponekod deževalo. Drugod bo precej jasno in toplo. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem Jadranu jugo.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom ter nad zahodno in delom srednje Evrope je obsežno ciklonsko območje z vremensko fronto. Pred njo priteka k nam z jugozahodnim vetrom topel zrak.

Obeti: V nedeljo bo vreme podobno, le veter bo oslabel in tudi v vzhodni Sloveniji se bo zjutraj ali dopoldne prehodno nekoliko pooblačilo. V ponedeljek se bo znova okrepil jugozahodni veter, več oblačnosti bo na zahodu, več sonca pa na vzhodu države.

Napoved vpliva vremena na počutje: Pri občutljivih ljudeh se bodo še pojavljale vremensko pogojene težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni, glavoboli in migrene bodo pogostejši. Priporočena je večja previdnost.