Črna kronika

Še pravočasno je ugotovila, da je imela opravka z goljufom

M.J.
10. 10. 2014, 09.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kranjčanka je policistom včeraj popoldan naznanila, da jo je neznani storilec med menjavo denarja z rokohitrstvom hotel ogoljufati. Pojasnila je, da jo je ta neznanec prosil za zamenjavo bankovca za 50 in 100 eurov v manjše bankovce, med menjavo pa si je premislil in ji odtujil 50 eurov.

Simbolična fotografija

Kranjčanka je namero kradljivca, ki se je že odpravil proti svojemu avtomobilu, še pravočasno prepoznala. Denar je zahtevala nazaj in ga tudi dobila.

V ravnanju osebe so podani razlogi za sum kaznivega dejanja tatvina, za katerega se storilec kaznuje z denarno kaznijo in zaporom do enega leta.

S spretnim rokohitrstvom si storilci pridobijo več denarja, kot so ga menjali. Zato svetujemo posameznikom, ki menjajo denar, naj bodo pri tem zelo pozorni. Vedno morajo vedeti, kateri bankovci so njihovi in kateri od druge osebe ter koliko so sprejeli in koliko vračajo. Storilci so namreč zelo spretni, denar štejejo zelo hitro, pri izvršitvi kaznivega dejanja uporabljajo obe roki, vmes predlagajo še kakšno menjavo, si premislijo ipd.