Senegal

Video: Boeing 737 pred letom zdrsnil s steze, poškodovanih 10 ljudi, 4 huje

J.V.
9. 5. 2024, 14.35
Posodobljeno: 9. 5. 2024, 14.48
Deli članek:

Že včeraj je tovorno letalo Boeing 763 zasilno pristalo na istanbulskem letališču, potem ko se mu pristajalno podvozje ni spustilo. Danes se je nesreča še pred vzletom pripetila v Senegalu.

X
Na letalu senegalske družbe TensAir je bilo 79 potnikov, dva pilota in štirje člani kabinskega osebja, ki so bili namenjeni v sosednji Mali.

Nov dan, nov incident družbe Boeing. Danes zgodaj zjutraj je Boeing 737 pred vzletom zdrsnil s steze na glavnem letališču Blaise Diagne v bližini senegalske prestolnice Dakar, pri čemer je bilo poškodovanih 10 ljudi, od tega naj bi bili štije v kritičnem zdravstvenem stanju. Na letalu senegalske družbe TensAir je bilo po besedah ministra za transport El Malicka Ndiaye 79 potnikov, dva pilota in štirje člani kabinskega osebja, ki so bili namenjeni v sosednji Mali.

Že včeraj je tovorno letalo Boeing 763 zasilno pristalo na istanbulskem letališču, potem ko se mu pristajalno podvozje ni spustilo. Letalo v lasti ameriške dostavne družbe FedEx je bilo na poti iz Pariza in med približevanjem Istanbulu se mu je pokvarilo nosno podvozje. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Boeing v zadnjem obdobju pretresajo številne afere. Med bolj odmevnimi je januarski incident z letalom prevoznika Alaska Airlines Boeing 737 max 9, ki je moralo, potem ko je z njega med letom odpadel panel z vrati, zasilno pristati.