Peti dan

Iskanje Danke začasno prekinjeno, na policijsko postajo prišla tudi oba starša ločeno

M.G.
30. 3. 2024, 15.27
Posodobljeno: 31. 3. 2024, 09.03
Deli članek:

Iskalna akcija razširjena na območje Borskega jezera, na teren prispeli tudi inšpektorji iz Beograda, pridobljeni novi videoposnetki lokacije, nad mestom sta konstantno krožila dva helikopterja. Gasilsko-reševalna enota je preiskala strugo in bregove reke - vse brez uspeha.

Istagram (_milos_o3o)
Fotografija Danke, ki jo je objavil njen oče na svojem Instagramu.

Še ne dveletna deklica Danka iz Bora v Srbiji je pogrešana že peti dan. Nazadnje so jo videli v torek okrog 13.45 v primestnem naselju Banjsko polje (blizu Bora). Včeraj so pregledali vse rove okoli hiše, a našli niso ničesar. Več srbskih medijev je danes objavilo, da policija razmišlja tudi o tem, da bi razširili preiskavo do Borskega jezera, ki pa je od kraja izginotja oddaljeno približno 6 kilometrov. Primer postaja vse bolj zapleten in je poln nelogičnosti, ki vzbujajo različne dvome. Iskanje Danke se nadaljuje jutri. Veliko si obetajo od povrnitve  izbrisanih telefonskih klicev in sporočil, ki jih je Dankina mama izbrisala malo pred njenim izginotjem.

Oba starša na policijski postaji
Iskanje Danke so zaradi mraka prekinili za danes. Sta pa bila danes na policijski postaji v Boru oba dekličina starša, ki sta pomagala pri preiskavi. Podrobnost, ki je nekaterim padla v oči in ki je mogoče pomenljiva je to, da nista prišla skupaj, temveč ločeno.

Preiskali tudi strugo in bregove reke
Gasilsko-reševalna enota je v poznih popoldanskih urah preiskala strugo in bregove reke, ki teče ob cesti, ki vodi do vhoda v vas Banjsko polje. Tudi oni niso našli ničesar.

Je ključ do rešitve mogoče v izbrisanih sporočilih?
Tožilci so odredili podrobno forenzično analizo materinega mobilnega telefona. Pri pregledu telefona so ugotovili, da so bili tik pred deklicinim izginotjem izbrisani številni klici in sporočila, ki bi lahko bili povezani z izginotjem. Strokovnjaki so mnenja, da bodo izbrisana sporočila lahko pridobili nazaj ter tudi to koga je klicala.

Mamo odpeljali na kraj izginotja
Policisti so včeraj Dankino mamo, Ivano Ilić,  odpeljali na kraj, kjer so deklico nazadnje videli, da bi poskušali natančno rekonstruirati vse, kar se je v tistih trenutkih dogajalo. Po poročanju spletnega portala Nova.rs je policija Ivano odpeljala tja, da bi ta pokazala vsak korak in podrobnost od dneva izginotja deklice ter poskušala rekonstruirati njeno gibanje. Po poročanju Blica je mama dobro sodelovala s policijo in je pokazala vse podrobnosti.

Posnetek drona in preletavanje helikopterjev
Srbski mediji so objavili letalski posnetek kraja izginotja. Glede na posnetek, ki ga je objavilo srbsko notranje ministrstvo bodo zdaj znova preiskali odsek od dvorišča hiše s katerega je deklica izginila pa do gozda 685 metrov stran. Kot poroča N1, reševalne ekipe še vedno natančno preiskujejo kraj, kjer so nazadnje videli Danko, območje pa nizko preletavata dva helikopterja. Po ukazu ministra za notranje zadeve bodo helikopterji MUP preletavali in opazovali širšo okolico območja, kjer je v torek izginila deklica.

Izjava soseda in fotografija očeta
Eden od prebivalcev Banjskega polja je dejal, da upa, da je Danka živa: "Najbolj me je strah tistega kanala, ker je globok 2 metra, tam je hitra voda, ki lahko odnese človeka, kaj šele otroka," pravi sosed. Oče pogrešane hčerke Miloš Ilić pa je na Instagramu objavil sliko svoje deklice z emotikoni, ki prikazujejo molitev. 

Prispeli tudi inšpektorji iz Beograda
Glede na veliko medijsko odmevnost primera izgubljene deklice so temu primerno urgirali tudi s strani države, saj so danes na teren prišli inšpektorji iz Beograda, ki bodo ponovno opravili neodvisno preiskavo primera, da mogoče odkrijejo, kar so drugi spregledali.