Noč ostrih nožev

V Beogradu ubili MMA borca

M.G.
25. 2. 2024, 18.56
Posodobljeno: 25. 2. 2024, 19.07
Deli članek:

Včeraj so v središču Beograda do smrti zabodli 23-letnega Stefana Savića, srbskega reprezentanta v MMA (Mixed Martial Arts).

Profimedia
V Beogradu je včeraj bila precej burna noč. Očitno mladeniči radi vihtijo nože. (slike je simbolična)

V srbski prestolnici Beogradu je včeraj očitno bilo nekaj v zraku, saj so noč zaznamovali trije ločeni krvavi obračuni na ulicah. Dva obračuna sta se končala s smrtnima žrtvama, dve osebi pa sta v kritičnem stanju. Najbolj je odmeval napad na srbskega reprezentanta v mešanih borilnih veščinah (MMA), Stefana Savića, ki so ga z nožem ubili v središču Beograda. Neznanec naj bi ga z nožem zabodel v prsni koš. V konfliktu jih je skupil tudi njegov prijatelj (S.M.), ki je bil v Savićevi družbi, ta je dobil vbodne rane v prsni koš in levo stegno. Savić je poškodbam podlegel na urgenci, njegov prijatelj pa je preživel.

Stefan Savić je bil sicer državni reprezentant, njegov največji uspeh pa je bil bronasta medalja na svetovnem amaterskem prvenstvu v poltežki kategoriji.

Instagram (arenafighttv)
Posvetilo umrlemu Stefanu Saviću, ki so ga objavili na Instagram profilu ArenaFight.
Zanimivo je, da se je le nekaj minut pred incidentom, kjer so ubili Savića, zgodil podoben incident že na Terazijah, v bližini hotela Moskva, tam so zabodli moškega, ki je bil sicer pripeljan v urgentni center, kjer pa mu niso mogli pomagati.

Za piko na i, pa se je še tri ure po obema dogodkoma pripetil še tretji incident z nožem. Pred nekim gostinskim lokalom v Novem Beogradu se je 22-letnik sprl s skupino mladih in nato utrpel vbod v prsi. Poškodovanega so pripeljali v KBC Zemun, je v kritičnem stanju, a izven smrtne nevarnosti. Policija vse tri primere še preiskuje, domnevno pa vsi trije incidenti nimajo kaj skupnega.