Porsche cayenne

Deček odtujil dedkovega Porscheja in z njim divjal po ulicah Dunaja

M.G.
2. 2. 2024, 16.02
Posodobljeno: 2. 2. 2024, 16.02
Deli članek:

14-letnik je dedku ukradel Porscheja in z njim dirkal po središču Dunaja. Na srečo so ga pred morebitno nesrečo še pravi čas ustavili policisti.

Profimedia
(slika je simbolična)

Pogumni in predrzni na Dunaju živeči 14-letni fantič srbskih korenin se je včeraj odpravil na izredno "pobalinsko" odpravo. Mladenič je na skrivaj odtujil dedkove ključe od avtomobila in se z njim odpravil na adrenalinsko vožnjo po mestu. Kar najbolj preseneča, je to, da ni šlo za kakšen navaden, nizkocenovni avto, temveč za Porsche Cayenne, ki na trgu stane okrog 80.000 evrov. Na dirkalno pustolovščino je povabil še dva prijatelja. Na srečo so najhujše preprečili policisti, ki so mladoletnega (seveda brez izpita) voznika še pravi čas ustavili na križišču Rappachgasse in Wachthausgasse. Deček je po dunajskih ulicah močno pretiraval, saj je vozil s hitrostjo 70 km/h na območjih, kjer je bila omejitev samo 30.

Policisti so mladeniča ustavili in obvestili njegovega očeta in dedka, ki sta prišla po fanta, ki se je skesal. Prestopek so prijavili, kazen pa bodo bržkone plačali starši, fant pa bo zagotovo slišal kakšno vzgojno od očeta in dedka.