Nov šok v Beli hiši

Razkrinkana laž o prstanu za Melanio

S.K. / Novice Svet24
11. 2. 2018, 08.02
Posodobljeno: 11. 2. 2018, 10.08
Deli članek:

Čeprav je bilo »v užitek poslovati« s Trumpom, ta ni pridobil nobenih uslug, ko je kupoval 10-karatni diamantni prstan brez napake.

Reuters
Donald Trump je bil postavljen na laž.

Predsednik uprave podjetja Graff Diamonds, Laurence Graff, je zavrnil trditve ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da je Melanijin zaročni prstan kupil z milijonskim popustom.

Čeprav je Trumpov zaročni prstan med dražjimi in mu je Trump povrhu poskušal umetno zvišati ceno, se s poldrugim milijonom niti približa ne prstanu, ki ga je igralki Elizabeth Taylor podaril Richard Burton. Stal je zajetnih 8,8 milijona ameriških dolarjev.

New York Times, ki je prvi poročal o Trumpovih trditvah glede milijonskega popusta, je tedaj pisal, da naj bi podjetje Graff Diamonds s tem, da se je zanj odločila blagovna znamka Trump, dobilo povečano publiciteto. »Samo bedak bi rekel: ne, hvala, za diamant sem pripravljen plačati milijon dolarjev več,« se je Trump leta 2005 pohvalil v omenjenem intervjuju.

»Svojih izdelkov ne prodajamo z namenom povečane publicitete,« je Trumpove izjave v reviji Forbes na laž postavil Nicholas Paine, finančni direktor podjetja Graff Diamonds. Čeprav oba direktorja nista želela razkriti cene zaročnega prstana, so se v medijih pojavila ugibanja, da je novega lastnika dobil v zameno za poldrugi milijon dolarjev.

Bela Hiša
Melania je od Trumpa prejela dva prstana. Prvi, zaročni, je bil vreden poldrugi milijon, za drugega (na fotografiji) je Trump deset let kasneje odštel tri milijone dolarjev.

»Plačal je v celoti in takoj,« je za Forbes povedal neimenovan tretji vir, ki naj bi bil neposredno prisoten pri transakciji. Tudi ta vir je potrdil, da se je Trump o poslu zlagal.

Trump je znan po tem, da poskuša iztržiti popuste na račun tega, da bi že s svojo odločitvijo za neki artikel temu povečal publiciteto. Vendar ta taktika ni delovala pri podjetju Graff.

Za desetletnico še en prstan

Trump je svoji ženi ob deseti obletnici kupil še en prstan, pri istem podjetju. Tokrat je za precej večji, 25-karatni simbol ljubezni odštel zajetne tri milijone ameriških dolarjev. Melania je z njim pozirala med uradnim fotografiranjem kot prva dama.