Posilstvo?

Na sprehodu so 51-letnika poškodovali z vibratorjem

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
10. 2. 2018, 20.10
Posodobljeno: 10. 2. 2018, 20.17
Deli članek:

Predmet so pacientu odstranili z operativnim posegom.

STA
Pomagali so mu v Splošni bolnišnici Murska Sobota, ki jo je že zapustil.

Enainpetdesetletni moški z območja Gornje Radgone, ki se je pred dnevi v večernih urah odpravil na sprehod, se je dve uri čez polnoč oglasil v Splošni bolnišnici Murska Sobota v Rakičanu. Potreboval je zdravniško pomoč, saj naj bi ga več moških poškodovalo s spolno igračo (po neuradnih podatkih naj bi šlo za vibrator, op. p.).

Že zapustil bolnišnico

To je včeraj za Novice Svet24 potrdila tudi Jožica Viher, vodja splošne službe v tej bolnišnici. »V noči na petek se je v našo bolnišnico sam pripeljal moški in dejal, da naj bi bil žrtev napada s spolno igračo. Z operativnim posegom mu je bil predmet odstranjen in pacient je bil sprejet na kirurškem oddelku,« je pojasnila Viherjeva in dodala, da je bil moški včeraj že odpuščen domov. Dogodek spremljajo tudi policisti. Samostojna policijska inšpektorica Suzana Rauš, sicer predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota, pravi, da tamkajšnji sektor kriminalistične policije obravnava sum storitve kaznivega dejanja spolnega nasilja na škodo polnoletnega državljana Republike Slovenije. »Zadeva pa je še v fazi zbiranja obvestil,« je poudarila Rauševa. Po kazenskem zakoniku je predpisana kazen za nekoga, ki uporabi silo proti drugi osebi z neposrednim napadom na življenje, zapor od šestih mesecev do desetih let.

Dve različici dogodka

Več uradnih informacij nam ni uspelo dobiti, saj preiskava še poteka. Izvedeli pa smo, da naj bi moškega, tako je trdil na policiji, med sprehodom napadli vsaj trije moški. Podrli naj bi ga na tla in mu menda s spolno igračko prizadejali poškodbe, zaradi katerih je moral v bolnišnico. Kriminalisti pa naj bi kljub temu sumili, da se dogodek vendarle ni zgodil tako, kot ga je omenjeni opisoval. Nekaterim naj bi zatrdil, da so ga moški napadli med sprehodom, drugim pa, da je bil napaden na svojem domu. Po neuradnih informacijah ne izključujejo niti možnosti, da gre za samopoškodbo.